SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Tuesday, March 30, 2010

Itulah Cabaran & Dugaan.....

Orang kata semakin dekat kita dengan perkahwinan, semakin banyak dugaan dan cabaran yang datang.

Sesungguhnya, syaitan amat marah apabila anak Adam akan berkahwin kerana peluang syaitan menggoda manusia untuk berzina akan terlepas. Lebih-lebih lagi dalam tempoh pertunangan, macam-macam perkara yang tak baik boleh berlaku. Sekecil-kecil perkara pun boleh dijadikan bahan untuk bergaduh. Masa itu lah nampak jer tunang, rasa menyampah la..rasa nak marah la..mesti ada yang buatkan kita rasa tak puas hati.Dalam tempoh itu jugalah insan-insan ketiga akan muncul. Contohnya, kembalinya bekas teman wanita/lelaki dalam hidup, hadirnya insan yang lebih cantik/handsome dalam hidup, wujudnya penggoda-penggoda yang ingin menghancurkan sesebuah hubungan. Ada juga hasutan syaitan datang melalui mimpi. Mimpi tentang tunang bermain kayu tiga, curang, dan sebagainya.

 
Apa yang ingin aku katakan sekarang ialah tidak semua orang mampu bertahan dengan semua cabaran dan dugaan yang datang, termasuklah...aku.Tapi aku akn trs berdoa & bermohon pada Allah kuatkn IMAN ku semangatku...Ya Allah aku menuju ke Jalan yg MU..bantulah aku...Bimbinglah kami ke JALAN MU YA ALLAH...

Sayang, kita akn trs berdoa ye..jgn mengalah..bantulah my ye....bimbinglah my ye...my perlu kekuatan dr dy....Saya Sayang Awak...


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Saya dah dewasa.....

Alhamdulillah...SAYA DAH DEWASA....esk 31 March 2010 hari lahir sye...bday sye....umo sye 25thun dah....umo yg sesuai tuk sye kawen??setuju??

ingt mse skul dlu..ble kwn2 tnye "rse2nye ko nk kawen umo bape?" ermmm my answer owez "25 or 26 maybe"....so tahun ni "2010" aku akn berkahwin...umo 25 thun status aku jugak akn betukar..hihi "PUAN"...hahaha....cuzen2 aku gelak kn aku....muka xsesuai lansung nk pggil PUAN...muka noty n xready lgi..hihi...itu muka aku tp hati aku??? InsyaAllah aku ready tuk bakal CIK ABG aku..ngeh ngeh,,,(jgn geli ye sayang)

31 March 2010 saya dah dewasa....(wordz ni akn wat pwinz gelak)....sayang x caye my akn dewasa ye?? insyaAllah sye akn trs mnecuba n berusaha ke arah yg lebih baik....ape perlu sye ubah tuk jd dewasa :
  • xmo slalu majuk majuk
  • respect /hormat sayang
  • xmo slalu nanez nanez
  • xmo nakal nakal
  • xmo lawan ckp sayang
  • xmo gaduh gaduh
  • xmo jewit jewit
  • xmo tengking sayang
  • nk jd gud gurl
  • nak be a GUD WIFE
Sayang rse my leh wat x??insyaAllah sye akn trs mencuba tuk jd terbaik tuk dri sye keluarga n awak....Maafkan sye lau sye xmampu tp sye yakin awk leh trs jd pembimbing n membantu sye...sye sayang awak...

Esok BIRTHDAY saya...saya nk hadiah dari sayang saya...hihi..dia nak ajak saya DATING CELEBRATE BIRTHDAY saya..hihihi...sye dpt 2 hadiah dri sayang sye...1 hadiah sye pilih sndri ape sye nak...1 hadiah lak dia pilih n sye will noe hadiah 2 esk....ape ye....??xpe xpe..SUPRISE!!! nk g diner pun xtau kt mne lgi ni..dia xnk bgtau sye mne dia nk bwk...so juz wait & c.....xsabarnyeeeeeeeeeeeee......

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Mum..Mak..Mama..Ibu..Umi...Mumy...

Renung renung kanlah !!!


-Bila seronok, aku cari....pasanganku


-Bila sedih, aku cari....Mak


-Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku


-Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak


-Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku


-Bila berduka, aku peluk erat....Emakku


-Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku


-Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak


-Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku


-Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"


-Selalu.. aku ingat pasanganku


-Selalu.... Mak ingat kat aku


-Bila-bila... aku akan talipon pasanganku


-Entah bila... aku nak talipon Mak


-Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku


-Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak


-Renungkan:


-"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...


-bolehkah kau kirim wang untuk Mak?


-Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".


-Berderai air mata jika kita mendengarnya........


-Tapi kalau Mak sudah tiada..........


-MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....



-Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....


-berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....


-berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....


-berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......


-berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....


-berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....


-Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......
 
 
 
Akhir kata SAYANGILAH IBUBAPA KITA,TANPA MEREKA KITA TIADA DIMUKA DUNIA INI......DAN TANPA MEREKA,SIAPA LA KITA..

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

You Are......

loved
honored
respected
treasured
adored
cherished
longed for and....
missed

I LOVE U, Hadzizi Noor Shahidan
♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Monday, March 29, 2010

MaiD OF HonouR vs PengapiT vs Flower GurL....

BriDe & GrOOm......Zarith Sofia & Hadzizi Noor....tgh mencari Pengapit....hihihi...actlly aku dh jumpe sum1 yg akn mjdi pengapit aku tapiiiiiiii dia dpt sumting yg lebih bermakna tuk dri dia wic iz...."MENTOR" Tunjuk Ajar ku Sifu....pengapit aku berjaya terpilih tuk MENTOR thun ni...so mmg kne cancel la...mse 2 dia ade program kt KL...tp xpe insyaAllah dia leh dtg even xleh jd pengapit....im so eppy...rezeki dia gak....alhamdulillah darl..love u..hope u eppy ya.....bot of dem dpt masuk MENTOR....ADI & ILA (adik beradik).....wish u all da best...

Lepas ni mmg aku layan la MENTOR...actlly aku x minat reality TV lyk AF ke MENTOR ke GANGSTARZ ke...mmg aku xminat nk layan tp now both of my cuzen dh ade so mmg aku la peminat setia MENTOR...hihihi.....

So Adi & Ila tunjuk bakat anda ye...hihi....terkeluar awl pun xpe..hihihi.kowank dh berjaya masuk MENTOR ni pun dh ckup syukur..tp i noe kowank leh do da best...luvchiu darl...muahhhhhhh......

Maybe PENGAPIT aku wil be my BESFREN....sum1 from MATRDE gak...hihihi....will let u noe later ya...


Flower gurlz aku...ermmmm...my luvly litlle pwincez n also my best cuzie...BIG GURL oledy..Flower gurl aku "lady"...Little pwincez pun ad tp mybe juz 2 org.....hihihi...my bez buddiez akn mengiringi aku nnti....



♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Friday, March 26, 2010

Colour Colour Colour.....LoveLy Colour....

Theme kaler....My pwinz love RED damn much 7 myself love PINK of cz...sweet juz lyk me...OMG!! juz kidding....now we r talking bout kaler...ermmm....kaler tuk HANTARAN....actlly my hntaran dh setel...juz deco the dulang je...i love MODERN STYLE....xnk tardisional..love flower so kne byk flower & also blink blink....7 balas 9....(xyah byk2 cz 7 pun dh cost a lot)....ckit tp nilai setiap hntaran dh cukup memuaskan hati...actlly xnk byk2 cz my HANTARAN xde makanan even tuk 1 dulang pun...xnk mkanan la....ble dh mkn proses kuar blk..dh xde utk d kenang..hihii...ikut suke masing2...lgipun kami merentasi lautan CHINA SELATAN...naik kapal terbang (belon ) lak 2....ssh nk bwk makanan..so we focus with BARANGAN je...
lagipun mse tunang lu plan xnk wat hantaran byk2 skali my aunty byk SPONSOR so bertambah2 la HANTARAN AKU...mmg byk gle Pwinz kne bwk blk KL..hihihi...SPORTING la aunty2 aku..tankz 2 u ollz....Kek sje smpai 5 dulang..hihihi....mse tunang dlu Pwinz chuz my fav kaler wic iz PINK...n i chuz little bit "special" wic iz BLACK & SILVER....

Tunang Pwinz to Pwincez ~
  • DARK PINK & SOFT PINK (sweet combination)
Tunang Pwincez to Pwinz
  • BLACK & SILVER

WEDDING DAY

Pwinz to Pwincez ~
  • RED & WHITE (actlly RED SILVER tapi petukaran laz minit)
Pwincez to Pwinz ~
  • BLUE & SILVER




So itulah kaler utk HANTARAN kami....love it ryt.....and the most important yg hve 1 ade kt my HANTARAN IS "BURUNG MERPATI"....HISTORY BURUNG MERPATI "kta akn selalu guna word MERPATI 2 SEJOLI utk pasangan yg bercinta n BURUNG MERPATI simbol kesetiaan pasangan bercinta yg sehati sejiwa & sgt lovely n romantic...so setiap HANTARAN  aku akn letak 2 ekor BURUNG MERPATI tanda CINTA SETIA SAYANG pada si dia....hihi...how sweet....

i love BUTTERFLY but y aku x kai BUTTERFLY??? story nye camni...aku mmg nk pilih BUTTERFLY b4 jmpe BURUNG MERPATI den ntah hati ku tergerak nk jugak BURUNG MERAPTI...so hye hye BURUNG MERPATI bye bye BUTTERFLY....aku cte la kt mama (mak pwinz) yg aku xjd amik BUTTERFLY den sudenly mam ckp "elok la 2 sofia pilih BURUNG MERPATI n bkn BUTTERFLY cz BURUNG MERPATI ni SETIA..simbolik INDAH dlm PERCINTAAN tapi BUTTERFLY lak bebas terbang ke sana kemari...akn berubah tempat tggal ble jmpe tempat or bunga yg more cantik n more madu so hati xsetia pd 1 tempat n mudah berubah hati....so faham x maksud mama??BUTTERFLY spesis yg sgt cantik tp lau dlm maksud CINTA ianya tidk sesuai..actlly aku pun xpenah tpk until mama told me..tankz mama...now aku faham n im so HAPPY cz HANTARAN AKU JUZ ADE BURUNG MERPATI....hihihi...

im so sorry my fwenzzz...kowank nk tau ye ape HANTARAN AKU??? maaf ye xleh nk LIST kat cni cz i wanna make it SUPRISEEEEE!!!! XSPECIAL  la lau aku bgtau kt cni....so juz wait & c ya....opppzzz chop2...HANTARAN aku SPECIAL HAND TOUCH by ALEX...b4 diz dia wat tuk cuzie2 aku now itz my turn...kne korban duit ckit la...b4 diz dia wat tuk cuzie aku kai FRESH FLOWER..dulang 2 mmg muntah FLOWER je...soooooo beautifulllll.....tgkla cnne dia design aku nye lak...i put my trust on him...HANTARAN pun mum akn deal wit UNCLE ALEX...

Pwinz lak cam biase HAND TOUCH BY ABG ASHRAF....we trsut him cz dh byk kali dia wat tuk people wedding so no worriez laaaa...sal budget lak xpe xpe...abg Pwinz sponsor...hihhi....aku juz ckp cnne design kaler n flower aku nak..tankz 2 abg n kak ayu...luvchiu both...ok so evrthng setel i will jot down ere again....till then....peace

WATIKAH PERKAHWINAN


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

i'm lucky......

(nk jelas juz click kt pic)

Salam sayang...
tik tok tik tok...
waktu berdetik
jantung berdegup
nafas terhela
deria lihat, dengar dan merasa
masih utuh di pancaindera

waktu berlalu
detik sayu
saatnya kian hampir ke kemuncaknya...
hanya berlebihan 50 hari..
hati kita akan masih diuji
diselami pancaroba
sama ada sabar atau tidak cara kita menempuhinya..

kita dah makin dewasa
bukan sekadar dek usia
tapi kerana masa dan ketika
yang telah, sedang dan akan mengajar kita
erti kehidupan yang yang sebenar...


kadang kita lupa..kite leka...kita alpa
tapi bila kita tenang...
kita sedar betapa indahnya cinta Dia pada kita
berkatNya..kita masih di sini bersama cintaNya

kita jatuh cinta...kerna dipertemukan takdir yang Maha Esa
kita pernah hanyut..tapi tidak selamanya kita akan terus lemas dibuai noda
kita sangat cinta pada hati kita..diri kta..
kerana kau dan aku percaya...
cinta antara kita..cinta pertama...

Zarith Sofia Zolkipli
Selamat Ulangbulan kita yg ke 21.
Terimalah kata2 ini sbg tanda ingatan dan kasih...
dari satu2nya...Hadzizi Noor Shahidan mu yang tercinta.

Jazakallah.



♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Thursday, March 25, 2010

PreParatiOn FoR My WeDDing......My BIG DAY!!

dup dup dup....nervez...xcited....sad...eppy....datz my feeling...of cz im nevez cz xlme lgi my WEDDING....aku akn bergelar ISTERI...hihihi..ready ke aku??? perangai sengal2 lgi...senget lgi...insyaAllah aku akn sediakn dri aku utk insan tersayang...mcm2 dh Zz korban utk aku nape lak aku xleh wat semua 2 untk dia...utk kebaikan dri sndri..xrugi pun kn....xsngka tggal 2 bln lbh je lgi...cepatnyeee mse berlalu.....

Tired mmg tired tp aku having fun n enjoy soping2 tuk wedding....ade cuti je..weekend je aku akn guna mse tuk g soping....Alhamdullilah alomoz setel dh...80% setel....tenkiu 2 my heartbeat Zz yg byk mberi sokongn dlm ape jua hal...very supotive..tankz sayang....from da 1st aku ngn Zz aku mmg happy...sumpah aku bahagia bersama dia...he'z very gentleman...romantic...soft spoken...yg penting dia thu setiap tggungjwp dia n dia seorg yg sgt jujur....aku??? of cz la jujur gak...aku dh byk berubah since wit him...byk bnda aku bljr ble bsme dia..aku mula kenal dri aku...bru skrg aku sedar siapa yg terbaik utk aku....membuat keputusan memilih Zz utk mnjadi pasangan hidupku adalah keputusan yg tepat...makin nk kawen makin sayang aku ngn dia...Zz pun makin hari makin bertambah romantik..so sweeettttt...ade je special suprise yg dia akn wat...wat aku rse sgt d hargai dan d sayangi....xpenah lgi jmpe sum1 lyk him...tankz so much sayang...now u part of my lyf...setiap degup jantung ade nama mu sayang....now dlm hati ku bertambah2 insan tersayang....of cz Allah S.W.T n my family...back 2 my story bout my preparation...aku ngn Zz mmg dh byk bekerjasama uruskn preparation tuk our BIG DAY...

Happyyyyy nye mee sayangggg...bju sanding kt swak kta dh siap.....my drezz Fully Siap..sgt cantekkkkk....my family dtg KL juz 4 soping 4 my wedding...so xsabar nk ajk mum tgk my bju tuk sanding...dlm byk2 org mum la plg tkut aku nk tunjuk..neves sgt..tkt dia xbekenan dgn pilihan aku...actlly ape2 tuk wedding aku semua aku nk rujuk my beloved mum...xkisahla org ckp "ko nk kawen bkn mak ko" tp aku rse dia insan plg penting dlm hidup aku so ape2 yg aku wat kne dpt restu dr dia...n dia plak yg byk tolong aku n Zz...jasa baik dia mmg xleh aku nk bls hgga ke hujung nyawa ku...my family iz cuming on 11 Mac 2010 til 17 Mac 2010.....

1st day fmily kt cni aku trs ajk blk umah cz mum amik flight ptg..dia smpai je dh mlm..so mum ajk diner je..diner kt area umah aku je cz semua dh penat...mcm biase la lau diaorg dtg je kje aku mkn mkn mkn...mum ni suke ajk mkn mkn...ade je dia nk try...dia akn tnye tmpt mkn mne yg besh...so aku ape lgi..mula la tnye sna sni..tnye kwn2...hihihi....

so Jumaat ajk diaorg g Shah Alamm..jeng jengg jenggg ajk mum tgk bju n try 2 tgk gift skali....Alhamdulillah my mum jugak mbantu dr segi kewangan...yay!!! bkn amik kesempatan tau..aku bersyukur...dlm keadaan mcm ni  bru kta nmpk spe yg betul2 akn tlong kta...so hargaila parents kta...lau dlu slalu mrh2 tp now kta tau nape org tua mrh kt kta...hihihi....

Before dat g bekfez kt "WAU PENYU" restoran bru kt solaris...Kelantan & Terengganu nye mknan....kedai 2 sgt cantik n sweet...mse bekfez kt c2 org kedai 2 ckp itu la hri 1st diaorg open...aku admire la deko kedai 2...very nice...tp frust ckit cz servis kurang memuaskan...LEMBZ....huhuhu...ble nk byr mmg tekezuttt la aku tgk..bil nye RM90++...mak aiiii only 4 brekfez dh mhal camtu...tp owner kedai jmpe my mum..tnye pendapat suh pap n mum komen...juz servis la kureng....so dia bg diskaun 20%...xnk komen lebih cz pewut pun dh kenyang now nk g beli brg lgi...





"wau penyu cafe solaris"
`kelantan terengganu"




smpai je kt Shah Alam aku trs ajk mum g tgk GIFT yg aku bekenan sgt...actly I LOVE SUMTING SWEET...i love flower...i love colourful...so i decide 2 chuz sumting datz cheerful...masuk je kedai 2 my mum trs bekenan dgn my pilihan..so xde mslh...pap n mum senang je..lau dh bekenan so go ahead....mum pap, Zz & myself trs memilih design yg cantik2....kne asingkn yg VIP nye...kne bg special ckit....alaaaa bkn special sgt pun..mybe tmbh ckit2 je...jimat duit...xleh over sgt...

 


setel wit Gift my mum pun soping brg2 umah cz kt kedai 2 mmg byk brg2 yg cantik...my mum tertarik dgn ENGLISH DECO..very sweettt....tp xleh nk beli yg besar tkut ssh nk bwk blk..yela kne naik flight kan...
Mum sempat lgi beli perhiasan tuk dlm toilet..hihihi..dia beli tuk letak lilin...gorgeousz je...wic iz black wit blink blink n white wit blink blink n of cz beli lilin skali....

Setel wit gift n deco deco mum nmpk kedai cadar...byk gak pilihan kt kedai 2...very nice n elegant...huhuhu...mcm biase mum yg akn tlg pilih..aku suh je dia pilih n tnye aku wether suke ke x...hihi....she decide 2 chuz pink kaler cz she noe i love pink damn much tp pap ckp try cri kaler lain..ermmm tbe2 nmpk sample kt tilam..woooo very nice but cost bla bla...huhuhu...den my mum tnye aku suke kew?? if suke juz take it...aku xtau nk tnye mum camne (aku ke yg byr??) hihihi...den dh lebih sejam memilih den my mum amik yg aku suke wic is sample 2...hihih...tp amik yg bru la...bkn yg display 2...


Mum pap heppy je cz byk bnda dh setel..aku n Zz lgi la eppy....almoz everthng setel....tp xtau canne nk say tankz kt mum n pap...dh byk sgt diaorg wat..mcm2 je diaorg sponsor....next next....JLN TAR....hihihi....jom jom....tgk kain lak...............

Dear Diary~

  • GIFT                    :  Done

  • BED SHEET      :  Done

  • DECO                 :  Done


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Tuesday, March 23, 2010

Sabar~Mulia~JujuR~TabaH

Terima Kasih Tuhan....
bagi aku semangat...
bagi aku kekuatan...
bagi aku kerinduan...
bagi aku keselesaan...
bagi aku ketabahan...
bagi aku kesabaran...
tapi aku di cabar lagi ya Tuhan...
tapi aku hilang sabar lgi ya Tuhan...
melenting kah aku??
marah kah aku??
merungut kah aku??

kenapa pada aku..beban ini aku terima..beban ini aku tanggung...tapi aku berfikir lagi kenapa aku??
Allah akan terus menguji hambanya yg di sayangi...ya aku di sayangi MU Tuhan...
airmata yang mengalir perlahan...aku terus membisu..airmata terus mengalir mengikut alunan pipi ku yg semakin gebu...mengikut lekuk hidungku...

inilah peliknya sesuatu perkara yang bernama cinta itu.

gergasi mana pun,
segagah petir pun,


kalau sudah cinta...akhirnya akn binasa....
bkn hanya utk yg bercinta...
tapi pada saudara mara..sahabat..teman sejiwa...semua sama...
kalau sudah cinta..bila d sakiti mula rasa nak mati...

cinta...
begitu indah..
begitu mudah..
begitu susah...

aku kata dia tak kenal aku.

dia kata dia sudah tahu.
aku kata dia tak faham aku.
lama aku cari sabar untuk aku.
aku membatu...diam seribu bahasa..persetankan perasaan aku...
aku kecewa...bukan sekali dua...

ampunkan saya yang masih lagi di sini.

setiap airmata kamu yang tertumpah kerana saya,
saya minta dimaafkan.
saya minta disabarkan.


saya juga, seperti kamu, wahai kekasih, sedang mati dlm alam sendiri...masih mencari


ampunkan saya kerana saya tidak ada untuk kamu...
ampunkan saya kerana saya tidak mampu untuk menjaga kamu dan menengking bangsat2 jahat yang mengganggu jiwa kamu.


semoga alam semesta melayan kamu sebaik2nya.
semoga kawan kawan kamu ada untuk kamu..
semoga sahabat kita yang tidak ramai itu masih meneman kamu menjaga kamu


dan jangan sekali2 peduli dengan orang kata.


ini cinta kita.
biar kita yang rasa.
setanlah yg menganggu kita..
kerana itu kita bkn dia...
sial hari hari tidak ceria tanpa kamu...


tak ada orang yang kenal saya macam awak kenal saya...

saya sunyi tanpa awak...
awak kawan baik saya...sahabat saya..teman saya...
tapi takpa kalau awak terpaksa tinggalkan saya..
mgkn saya bukan utk awk....

aku hanya datang untk bekerja...aku akn balik bla masanya tiba...
tidak ada makna lama lama...sepia makin ada dlm jiwa...
setiap airmata yang tertitis adalah hukuman yang mengekehkan kelalaian...
aku hampa..aku kecewa...biar aku merana...kau siapa??bkn sapa sapa...
baik aku bertaruh demi jiwa...

biarlah org kata aku menabur onar..

panas sikit, mencarut.

bahang sikit, mengarut.
merajuk sikit merungut
menghargakan sesuatu bila sudah tiada.


itu biasa.
kita.


macam bergaduh dengan mak.
bertekak dengan bapak.
benci kawan2.
hina rakan taulan.


itu biasa.
kita.


mati mak bapak kawan2 rakan taulan,

baru terdiam.
hendak luahkan apa??sudah terlambat..taburkan pada pusara...dgn lelehan airmata...
terluka..merana...sudah sia sia...simpan saja..lakonan drama manusia....

tak ada manusia sempurna.

maka tak ada cinta yang sempurna.
yang ada cuma redha dan percaya.

bila sesuatu itu diserahkan pada tuhan,
kita akan terima;
terus untuk kita,
atau ditulis jodoh tiada.


insyaAllah.
kekuatan dikasikan pada kita.

*terdiam

kenapa airmata teman sejiwa??
sudah masa aku berbicara sudah masa aku hilang sabar...

terima kasih, Wahai tTuhan.

untuk teman yang kau pinjamkan.

aku bahagia...

*senyap......
♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

~HoneyMooN PwinZ & PwinceZ~

Ke mana kami ye....mne mne mne mne????
slalu gak suvey2....tgk kt internet....

My DweaM
  • Pulau Bali
  • Pulau Sipadan (pulau tercantik d Asia)
  • Pulau Tioman
  • Pulau Pehentian
Bali ~ My fav since aku skul lgi....admire sgt nk ke sna..tp worried bout FooD n culTure kt sna...nw bahaya ckit nk ke sna..mcm2 cte hppen kt Indon skrg...mybe tink bout Bali later...or can make it 4 my 2nd HoneyMoon......wallllaaaaa.....

Pulau Sipadan ~ Hans Isaac s we noe dia crazie diving...love 2 dive...n semua pulau kt Malaysia dia g n Pulau tercantik is PULAU SIPADAN....he said dat ok!!...so aku cam tertarik je nk ke sna..dh byk gak Hotel2 aku suvey...wic iz Mabul Resort...Kapalai Resort...erm many more la yg lgi Gorgeousz tuk HoneyMoon....

Pulau Tioman ~ Japamala Resort..best ever resort....huhuhu...rate pun leh thn but 4 my HoneyMoon im willing 2 pay..hihihi...1st tym kot bercuti bersama insan tersayang...hihihi...ape yg best is ade private pool tuk setiap umah..tp kne pilih wic room la..dgn laut yg biru...woooo besh besh....

Pulau Pehentian ~ dh tgk gak resort2 yg cantik....tp try 2 tink lgi.....

Actually mengharap sponsor from Mum Pap or uncle2 n aunty2..hihihi....nk g Korea or China....hihihi....lau ade sponsor leh la aku g sna..hahaha.....wish wish.....tggu aku blk Swak akn ku kabarkan niat d hati..hihihi....

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

WelCome Back!!


4 Hari aku g Kursus Induksi....Penat Penat tp Fun & Enjoy gak....4 Hari gak aku xbersama Pwinz...xpe xpe...kje 1 ofiz..g kje sme2 blk kje sme2...xkan xleh nk handle only for 4 dayz..lgi pun dh nak kawen dah...evryday jmpe....yg penting dia sentiasa ade d hati ku...even kmi xjmpe tp dia call n msg aku evrytym...every minutes kot..hihihi....owez update ape dia nk wat....dia xnk aku risau...

Blk je ofiz..rutin hri2 aku akn cek email..msti penuh inbox aku...huhuhu...tp tbe2 dpt email from my Pwinz....so sweet....ade je idea die...ade je dia nk ckp...dh mcm PA aku lak dlm email dia 2...mcm2 dia pesan..yela dia xnk aku leka dlm wat kje...2hri aku xmsuk ofiz kn so byk la kje xsetel....so dia ingtkn aku...hihihi......comel kn...dia pggil aku "AMEE" actly stnd 4 "MUMY" ghihihi....cz dia ade beli patung "KUCING" nmenye "PIKU" pink kaler tuk aku & aku lak bli "BEAR" nmenye "KIMI" (nme 2 Zz bg ok) oso Pink kaler...both of dem comel..so mse aku xde dia la jge Babiez 2....he clled himself "DADY & MUMY"..."AGEE" pggilan ank2 buah Zz....

Ade ade je my Pwinz 2...yg penting kami Happy....Doakan kebahagiaan kami ye....

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Itz Our 20th MonthlysaRy!!!


Salam sayang...


1st and foremost...


HAPPY 20TH MONTHLYSARY OF NOORSOFIA!!!


yay!! alhamdulillah....even its just a numbers..


i believe it means more than that...


sometimes...we hard to find the actual words to describes all those feelings...loyalty...and honesty...


as far as I'm concern, I do love u...from the beginning that I say to u...that I LOVE U...


up & down...high & low...right & left...our path, remain same and we still hold our hands together...


to go through all the challenges...risks...and we managed to face it wisely.

looking into your eyes...every time u sleep...


touch your forehead and hair...without your acknowledge...


kiss your lips...your nose...many times until u know there's something that disturbing your dreams...


and then when u open your eyes...yeah..it was me!!???hihi...


until now...its our 20th... and it will be counting through the seconds, minutes, hours, days and months...


it will go onwards...until our last breath...insyaAllah..

Zarith Sofia...I LOVE U SO MUCH...


let me say something to u...that i took from the 'place' that u will know soon...

'Cinta...


dapat mengubah debu beralih emas,


keruh menjadi bening,


sakit menjadi sembuh,


derita menjadi nikmat,


kemarahan menjadi rahmat..'
 
 
*huhuhu...sedey terharu....tiap tiap bulan ON "25TH" my Pwinz akan bg Email mengingati tarikh kami mula2 bersama....Tarikh dia puposed aku...huhuhu.....xpenah aku jmpe sum1 lyk him..lau b4 diz asyik aku yg ingt tp xpenah lak nk wat pape but wen aku wit him...totally change....Sungguh Indah Anugerah Allah utk ku....
♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

Fix & Match....JuZ For My HeartbeatZz.....

1 of My Hantaran 2 my pwinz is Shirt....(kemeja tuk kje)....mula2 nk beli yg ready je..but we want 2 try sumting difrent....nk g tempah....ermmmm so dat we can chuz da colour n also tge design..hihihi...xhabis2 nk design sndri....if cz we want it 2 be perfect ryte....

We went 2 FIX & MATCH.....Kedai 2 very nice...Elegant...nk masuk mula2 pun segan...cam xlayak je...tp tokey butik 2 sgt baik..frenly....so hilang ckit rse malu....
  • We Chuz Blue....
  • Bhgn Lengan & Leher leh pilih design camne kta suke...also kain blh pilih kain lain....nk bunga2 nye kain pun blh...hihihi.....
  • Cuffling
  • wit Logo "Z"

Pilih Pilih My Pwinz...


Aku tggu la Pwince pilih kain yg dia suke...yg penting BLue cz dia xde bju Blue lgi...Pink dh ade byk..ngeh ngeh (mngse keadaan kai pink)....mse tgh tggu 2 aku lak rse cam nak 1 Shirt tuk kje....memandangkn bdan aku ni dh grow btter aku wat 1 shirt.....

Ape lgi...dpt GREEN LITE je aku trs g pilih kain....aku xpilih Blue cz aku dh ade...so i Chuz....Pwinz said itz a Gift 4 my Wedding..so juz chuz...
  • Black
  • Lengan & Leher wit Flower Flower.....
  • Cuffling
  • wit Logo "S"



The fashoin designer yg suh letak 1 huruf so i juz put "S"....cantik...aku ade bju design sendri..hihihi....so new shirt tuk g work....actlly dh siap..xamik lgi....Shirt Pwinz lak tuk hantaran....Hope he will lyk it....

Thankz 2 u my Pwinz my Heartbeatz.....im down without u....aku trs kuat tuk trskan persediaan perkahwinan cz of him...He never gve up....even sumtym aku merungut...marah2....tp Sayangku cukup sabar....Ya Allah Terima Kasih dgn Rahmat Mu....
♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

The BriDe & GrOOm....

Kebaya..kurung...ermmm...dress??? dress kew??? tradisional + Modern....lebih kurang camtu la bju aku....Now bout wat i wear 4 my Nikah + Sanding + Bertandang.....

          NIKAH
  • Kurung Modern wic i design by myself...aku bukak jugak blog2 designer Malaysia cz nk tgk bju contoh...kaler Bju nikah is White number 2 (not really white la) wit beadz soft Pink (of cz my fav clr)...Kain Nikah d sponsor oleh My Beluved Mum...Very Nice..juz aku tmbah ChiFFon tuk 2nd layer kain aku nnti...juz wait & c..
  • Zz Kain Shantung From Harisson..The reason y i chuz Shantung iz bcz me & heartbeatz dun lyk SATIN...xbrapa nk suka la..bkn lansung xsuke ...cz aku xsuke yg kilat2 sgt...hihihi....but of cz SATIN owez luk nice...
  • My Bju NIkah dh fuLLy siap....Alhamdulillah...2gether wit bju Melayu Heartbeatz....
  • of cz from ZUL KAJANG (designer Wedding Mawi & Ekin)....hope Bju Nikah aku will luk Gorgeousz....of cz i want PERFECT..itz 4 MY BIG DAY!!!
         PERSANDINGAN SARAWAK
  • Tradisional + modern...hihi...Grey Silver Drezz....
  • From Wazira Butique Shah Alam
  • itz totally new..aku yg 1st pakai..mse aku tgk lu bju tu xFully siap lgi...kedai kedua yg aku suvey..aku trs terpikat..g butik mne2 pun aku mmg pk kn bju kt Wazira 2....so juz clled mum tnye pendapat...nk try bju 2 plak 1 hal..kne byr RM500 lau nk try...kira deposit trs..lau bju 2 xcantik aku kne amik gak cz dh byr...pk pk pk...me & Zz decide nk try gak n nk amik je....
  • Den Zz sediakn RM500 cz pwincez nk try bju...tnye la kakak kt butik 2 cost tuk drezz 2....perghhhh!!! RM2200 cz new design n 1st pakai mmg mahal...so aku tawar menawar dptla RM2000 + Cagaran cz bwk g swak RM400...mse return nnti can get dat money back lau bju 2 xcedera la....

    Pwincez Love It!!!...
    Luk at Her DRezz...Damn Gorgeousz...
  • Bju Zz lak xwat lgi...mse 2 la amik ukuran n dlm bln April bru siap n leh dtg try...bju Zz Bju Melayu Suit..ssh nk xplain design bju 2...aku pun mula2 xtau..Zz n kakak 2 je discuz cz aku stil Blur camne je upe bju 2....
BERTANDANG SEREMBAN
  • Tradisional + Modern......
  • Black + Red
  • Design by myself  (ilham dr magazine Ratu Sehari)
  • Butik Nur Balqish
  • New Drezz gak so hrga pn NEW gak..huhuhu...tp xpe..janji Bju 2 nnti memuaskan hati..
Actlly my mum ade wat Majlis kecik2 kt umah MALAM AFTER NIKAH....mum jemput pemain MUZIK dr KAMPUNG BUDAYA SARAWAK....aku pun xsure wat wll hppen dat nite..juz wait & c....xpela..pap & mum nye idea...i juz FOLLOW....

Actlly i got a lot of pic Bju tuk My Wedding tp xnk post lu...lau nk tgk gak after my Wedding o cum 2 My Wedding....SUPRISE!!!im Eppy....my fren dh ramai yg dh ade tiket tuk SARAWAK WEDDING....yay!!!!!


SUPRISEEEEEEE!!!!!!!!

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

CasTLe For PwinCeZz & PwinCe...

Love Fairytale story?? i love 2 be pwincez....my Dweam wiLL cum true diz cuming JUNE....hihi....2 Hati Bertaut seperti d kayangan...mengidamkn singgahsana yg tsergam indah....hihihi...(poor in writing)

Pelamin....Idaman...Impian....Dweam.....Magical......itulah wish aku 4 my Wedding....Love Flowerz...Crazie in Love wit Lily & Roses....White Pink....maki it PERFECT!!!....chop chop...itu bkn kaler Pelamin aku...actlly aku xtau lgi kaler ape my mum will chuz 4 my theme...of cz wil sumting sweet....cheerful....my mum will chuz da desin n oso da kaler 4 Swak Wdding...the designer will be my BELOVED UNCLE....he's vry creative n touch of his hand...FUHHHH MAGICAL!!!....in January he designed Pelamin BOY (my cuzie) kt Riverside Majestic Hotel cost bout RM 20K...perghhhhh....mmg cantik glezzz...red white n black...PERFECT match....tp of cz aku xsemahal itu...muntah duit ok la...sederhana n simple pun dh ckup...xberbaloi habiskn duit wat pelamin ni...

Pelamin Touch By Uncle Alex......
  • Home Castle  (Swak) ~ RM?? (not decide yet cz deco 2gether with my bedroom)
  • Dewan Castle (Swak) ~ RM??(mum wil chuz the arch n kaler)
Pelamin Touch By Balqish Butik
  • Home Castle  (sban) ~ Garden Castle
My Dweam Of Castle.....

Next is ??? Drezz 4 Pwincez & Pwince......
♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥