SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Friday, August 12, 2011

Luangkan masa baca kisah SAYA...part II

Sakit sakit sakit..itu je yg mampu kuar dr mulut.. Menangis meluahkan rasa sakit..Setiap wanita ada bahagian masing2 mgkn ini bahagian saya..Ada yg senang je xde rse sakit tau2 je nk beranak dh.. Bayangkn 2 malam saya xtdo sepanjang di pusat bersalin..setiap minit saya akn merasa sakit.. Sakit yg xpenah saya rse sepanjang hidup ini.. Hanya doa & harapan yg menemani saya.. Setiap masa saya disuruh mengucap saya disuruh berzikir & dgn keadaan saya yg terlalu sakit membuatkn org d sekeliling turut menagis.. M.U.M xhenti2 memujuk agar saya bertenang.."bukan mudah menjadi seorang mak anakku..sabarla..mengucap byk2 ingat Allah" sempat jugak saya memohon ampun & maaf.. Ahli keluarga & En S.u.a.m.i setia menemani..

Ya Allah inilah dugaan untuk aku... Aku redha Ya Allah... Doktor nasihatkn saya dibawa ke hospital mgkn ada yg xkne..Hanya tuhan sahaja yg tahu perasaan saya ketika itu.. Tujuannye hanya satu wic is OPERATION..tolonglahh kalau blh saya nk melahirkan anak ini secara normal.."tapi anak awak mcm ade mslh..jantungnye mcm ada mslh disini" saya takut saya menangis lgi..Mana doktor saya?? pmpn ni bukan doktor saya...

Keesokkn harinya doktor saya kini d cc saya..Alhamdulillah dia mampu meyakinkn saya yg saya mampu beranak secara normal cuma menunggu bukaan mencecah 8cm..bayangkn 39 jam saya menahan kesakitan tp bukaan hanya 5cm..saya dh xlarat saya meraung2 kerna kesakitan..masa tu keadaan makin bertambah kritikal..kesakitan makin melampau2 saya mohon pada doktor buatlah apa yg patut saya redha..saya xtahan saya SAKITTTT..saya mintak di induce..Doktor sendri kasihan mnelihat kesakitan saya n menasihatkn agar saya disegerakan utk melahirkn sbb saya dh semakin lemah..

Induce air (kurang pasti)..10minit air dimasukkn ke dlm tubuh saya makin bertambah sakit kali ini mmg mencabar smpaikn saya berpeluh2 sme mcm bru lps mandi..Airmata En S.u.a.m.i airmata m.o.m jelas kelihatan..En S.u.a.m.i kejap ditolak kejap ditarik..semua makin xmenentu.."tekan bell pggilkn doktor sayang xtahan sayang sakit..tolong Hubby pggilkn doktor" doktor ckp 6.30bru masuk labor room..GILEE now kol 5 ade sejam lgi even 5 minit pun dh xtertahan..sesekali saya dimarahi m.u.m kerna meraung2 seolah2 lpe pada tuhan..Maafkn saya kerna sakit sayang hilang arah..itu baru ckit Allah bg pada kita..

6.30 katil ditolak ke labor room..Arggg doktor perempuan ni lgi.."saya nk check bukaan ye..ermm spe ckp dh bukak 5cm ni bru je 3 cm" arghhhhh saya nk sgt dokto ni keluar..saya perlukn doktor saya shj.." i tink u shud go to specialist"..KO GILEEEE!! tggu ambulan 1 cte otw ke hospital 1 cte..aku sakitttt!!! 

Tiba2..
 "mum, pia nk meneran je rsenye ni..pia xtahan pia xleh tahan dh nk teran je rsenye ni"
"jgn kak jgn blm blh lgi..tarik nafas dlm & mengucap ingt Allah"
"xboleh mum pia nk meneran je ni pia xleh tyarik nafas dh"
mse tu tuhan je yg tahu..saya dh asyik meneran..saya try control tp saya xmampu saya keep meneran..tbe2 kepala m.u.m ditarik tgn m.u.m ditarik..
"mum tolong mum sakit mum..ampunkn pia mum.."
En S.u.a.m.i setia d cc smbil mebaca ayat2 suci AlQuran..tgn m.e.r.e.k.a lnsung tidak saya lepaskn..
saya keep on meneran smpaikn doktor perempuan tu marahkn saya "jgn meneran awak xbukak lgi nnti lain pulak jdinye"
Masuk seorg bidan Puan Rokiah check bukaan "oo dh blh dh ni"..dat simple??
"puan saya nk meneran"
"teranlah nak"
Support from En S.u.a.m.i & My doktor byk membantu saya "push" melahirkan L.i.t.t.l.e.m.a.n ke dunia Allah Swt.. Alhamdulillah tepat 8.01pm lahirlah cahayamata k.a.m.i yg pertama..Syukur pada Allah..Terima kasih En S.u.a.m.i terima kasih doktor terima kasih bidan.terima kasih pada seluruh ahli keluarga saya..Hanya Allah mampu membalas segalnya...


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

6 CeLoteH ChiT cHaT:

nieda said...

congrates...mmg sakit bersalin tapi semuanya hilang bila dpt tgk baby kan..
Selamat berpantang and take care

Sue-Rya AQ said...

giler nye doc tu..dh bukak 6cm, tp dia ckp baru bukak 3cm..ingat nk beranak ni main2 agaknye..!! sian pia..mmg sakit sgt2 nk bersalin tu..tp biasa la, pia xde pengalaman kan..alhamdulillah pia strong n x ikut ckp doc tu soh operation n bole bersalin normal..tahniah pia sbb tlh menjadi seorg ibu dan mampu melahirkan danish ke dunia secara normal..i'm happy for u dear..

@y@ng m@rin@ said...

Ya Allah pia......alhamdulillah n congrat's....u can do it.......berkat ketabahan n kesabaran akhirnya awk da slamat smuanyer.....mmg setiap owang lain pengalamannyer......but anyway, @y@ng harap skunk niyh dua2 sehat ye...tk cr....

NM02 said...

huhuhu

ait mata akak mengalir

mengong kan...

hehehe

Suzie said...

erghhh scaryyynyer dengar..aduhai. but alhamdullilah both mum n the littleman safe n healthy

Suzie said...

erghhh scarynyer dengar!!! but alhamdullilah lah..both mum n littleman safe n healthy