SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Thursday, January 26, 2012

Segalanya yang terbaik untuk anak MAMA PAPA

Alhamdulillah yg di order sudah smpai.. Memang dr 1st tgk buku tu pon dh menarik minat saya utk memilkinya... Mula tu harga asal $49 tapi skali lgi tgk iklan tu dh kuar plak hrga promotion wic is $37.90.. Tergerak hati nk mbeli pastu trs roger Mr Papa.. Mr Papa plak cool je "apa saja untuk anak kita Mama.. Mama dh dpt keizinan Papa.. Mama proceed ye" wow hebatnyee Mr Papa.. Betul la tuu kan.. Kita ni as Parentz 'apa saja yg baik untuk anak² kita snggup je usaha utk dptkn nya' tp jgn ikut je kehendak anak tkut spoil plak nnti.. "hanya yg terbaik"... Buku ni leh amik sndri or suh diaorg pos kn..mcm saya mmg xlarat nk g amiknye cz tmpt tu pon saya xbrapa familiar so korbankn $8 tuk delivery charges... Ni sume akibat suke layan deal² kt intenet tu..hadush!!

time kaseh pos laju
selamat smpai brg saya

 
tadaaaaa
inilah die buku yg saya mksudkan

boleh Mama ctekn pengalamn Mama selama mengandungkan Lil Danish


Banyak sgt yg menarik dlm buku ni tau termasuk la jot down tarikh² special anak² kita..bile stat meniarap bile stat merangkak sumenye leh jot down..even ade ruang khas tuk jot down stroller pertama walker pertama.. seriusluy menarik tau tau tau... leh letak gmbar² kenangan..xsbr nk menghiasi buku ni cz Anak Mama dah makin membesar banyak plak aktiviti Anak Mama dari hari ke hari...

One more thing, now Anak Mama dh ade walker hadiah dr Nek Chik die.. So senanglah Anak Mama nk gerak kesana kemari.. xdela asyik duduk dlm seat die je ye... Anak Mama pon dh pndai bgerak sndri..comelll jee..tapiiii satu je lagiii kalo dlm walker tu Anak Mama slalu jln undur belakang sme mcm mula² meniarap...hihihi..xpe² slow² ye sayang...Nak tgk tv pon senang..leh layan dvd lgi die smbil menari²...kalo die xcited msti die akan bgerak aktif kt walker tu..

Anak Mama dh ade collection dvd nursery rhymes & surah dari Al Quran.. Since usia 3 bulan lgi Mama dh bg die seronok melayan Nursery Rhymes & nanti Mama try crikan dvd lagu yg baru ye..Now kne ikut step by step.... kang terkejut plak nk trime sume bnda..hihi..Semua nk push dlm msa yg sme..kennot!! Xlama lgi Anak Mama masuk 6 bulan.. Nanti Mama crikn apa yg sesuai tuk Baby seusia kamu...

Lil Danish with his walker
jom lumba

Lil Danish with his feveret songs

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

8 CeLoteH ChiT cHaT:

ct shah said...

amboi,tekunnya baby danish tgk tv tu.geram auntie tgk.:-)

cheqna said...

nak beli gak r..walhal kahwin pun belum ni
hehehe

..::SangRatoo::.. said...

hehehe comell..abang aaron pun dulu meniarap asik reverse ke belakang..bila dah nak start belajar duduk, tetau je tertonggeng..heheheh

wardah @ fie shah said...

lagi sekali nak cakap mata Danish boolattt!!!hahah geram..

IntaNBerliaN said...

sy pun selalu habiskan duit utk ank.. kita sbgai ibu bapa mmg sentiasa nk terbaik utk ank kan..

pkmbangan ank2 ni mmg best bila kita sntiasa tgk kan.. sy pun ada rekod perkembangan alisha tp xdalah dlm buku mcm yg awk beli ni..

buku tu cntik... sy pun teruja..hihii

LYAfrina said...

comel.. nnti bila dh pndai kayuh laju.. hbis la mama n papa kna langar.. he3

nieda said...

betul...apa yg yang terbaik untuk anak sanggup laburkan..

izyan al-za'im said...

ade tgk bnda ni kt groupon ke ape tah ye. tp ms tu lom preggie lagi. klo x, sure dah rembat. hehehe