SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Thursday, April 5, 2012

Pemanis 27 - Fasa baru hidup saya-

Entri panjang.. Fasa hidup saya & cerita hadiah Hari Lahir... Kalau nk tahu ken terjah smpai habis..

Bersediakah saya?? Di usia ini, dh ready tuk capai impian yg blm terlaksana?? Banyak tp alhamdulillah slow² Allah bg rezeki pada saya mengecapi ianya satu².. InshaAllah kalau d beri rezeki untuk bertahan lebih lama di bumi Allah inshaAllah mcm² impian saya ign capai.. Sekarang usia makin bertambah banyak jugak yg saya dh tempuh.. suka duka susah senang & sekarang lgilah dh punya s.u.a.m.i & a.n.a.k macam ragam kena hadapi.. Lumrah kehidupan, kadang ada yg manisnya kadang ada yg pahitnya alhamdulillah tidak ada racunnya.. Dunia ini jdi saksi liku² yg diharungi senyum tawa bahagia saya..

Duduk seorang kadang sering bertanya, mana tempat saya di dunia? Usia makin bertambah, Jika boleh saya ingin berjasa & memberikan hidup ini lebih bermakna & ingn mengenali erti hidup yang sebenar.. Ingin membuang jauh² memori duka hidup saya.. Pengalaman hidup membuat saya kini berani mengemudi bahtera hidup saya sendri.. Adanya Suami, Anak, Keluarga & Teman yg sentiasa d cc.. Saya makin berani & mampu berdiri sendri... Saya juga hidup cara sendri..

Alhamdulillah di usia ini, saya juga sudah berhijrah tapi masih ada lgi kekurangan dri.. Ada yg mengatakan saya tidak layak utk bhijrah tp siapakah mereka yg terlalu hebat utk menilai saya? Muka xcantik? pentingkah rupa saya pada mereka smpai mereka perlu mengutuk saya?.. Hebatnya mereka mempersoalkn ciptaan Allah.. Kalau saya tidak sempurna kenapa mereka perlu risau? Kalau dulu saya lemah krn caci maki mereka tp kini saya makin tabah.. Usia ini, saya makin sedar & byk belajar.. Kenapa perlu melatah..

Setiap hari saya memohon agar Allah memberikan saya ketenangan dalam hati & kekuatan dlm menempuh segala dugaan yg mcabar kini.. Ada kalanya saya merasa hidup ini seperti kaca, Jikalau tidak bersabar hancur berderailah akhirnya..Ya Allah, tabahkanlah hati saya melalui semua ini.. Curahkanlah nikmat Mu pada hidup ini..amin..

Di Hari Lahir saya pada tahun ini, En S.u.a.m.i telah menyempurnakan hari² istimewa saya dgn mcm² kejutan.. Terharu & rasa sempurna saya dibuatnya.. Dari mula saya kenal En S.u.a.m.i 25.06.2010 pada malam En S.u.a.m.i melamar saya utk jdi teman istimewanya, En S.u.a.m.i hadiahkn saya Bunga + Coklat + Mug Teddy Bear..comellkan..Malam tu jugak k.a.m.i celebrate Hari Lahir En S.u.a.m.i tp yg buat saya tergelak, saya yg dpt byk hadiah tp En S.u.a.m.i dpt 1 je..tu pon Tie Pieere Cardin je.. padahal yg Birthdaynye En S.u.a.m.i.. Sampai ke saat ini En S.u.a.m.i masih lgi begitu.. Tidak pernah puas dgn 1 hadiah.. En S.u.a.m.i akan bg lgi lgi & lgi hadiah.. Bukan emas permata bukan hadiah pusing 1 dunia tp semuanya cukup sempurna buat saya.. Kalau ada rezeki lebih, dptlah lebih kalau xde bajet ala kadar sje.. Pernah suatu mse dulu di Hari Lahir saya yg ke 25 k.a.m.i celebrate kt KFC je ber'kek'kan zinger burger..Masa tu k.a.m.i sme² out of bajet..Hadiah pun En S.u.a.m.i print gmba² kenangan k.a.m.i bersama kad Hari Lahir pun En S.u.a.m.i deco sndri n print hitam putih je..Tapi ianya cukup bermakna wat saya..SEMPURNA!

Tahun ni, di usia 27 tahun, En S.u.a.m.i hadiahkan saya.. Pakej percutian ke Penang besertakan SPA & BUFFET LUNCH.. bukannya ke luar negara.. Setakat ni, mgkn ini yg termampu.. Hotel pun bkn taraf 5 bintang tp cukup indah d mata saya..

Hadiah yg saya rasa comel wic is En S.u.a.m.i ada wat sendiri voucher " Pick What You Want " & " Pick What I Want "... You tu saya blh shopping apa je saya nak & I plak En S.u.a.m.i akn pilih hadiah apa nk belikan.. Saya hanya mahukan Handbag dr Charles & Keith..

Alhamdulillah En S.u.a.m.i ada rezeki lebih tahun ni maka blhlah tnya saya "Mama nk hadiah apa tahun ni?" En S.u.a.m.i tahu apa yg saya suka.. Alhamdulillah saya dpt gadget baru "IPad 2" namanya.. Beli ni pun sbb En S.u.a.m.i rasa ada kemampuan bulan ni.. Mula tu terkejut jugak, yela kadang nk mkn pun rasa x cukup mne plak dtgnye duit smpai blh beli IPAD2.. Tapi En S.u.a.m.i ckp "ada rezeki utk kita Mama" jdi saya xkn tnya lebih.. Yang penting, jgn semata² nk bli IPAD2 k.a.m.i kebulur..haha..So itulah hadiah yg En S.u.a.m.i pilihkan utk saya..

Saya jugak dpt Flower Bouquet "Blue Rosses".. comelkan..

En S.u.a.m.i ada orderkan Pavlova utk saya..saya sukaaaaa!!! sebabnye, omoz setiap hari saya akn ceritakan kt En S.u.a.m.i yg saya nk sgt rse Pavlova.. Saya jmpa pavlova ni pon kt rakan blogger.. skali En S.u.a.m.i orderkan utk saya also dekat rakan blogger yg slalu saya skodeng tu..SWEET sgt Suami Sayang ni tau!

Malam sebelum Hari Lahir saya, k.a.m.i gi karok kr RedBox.. Sebab ni member Redbox so mse Birthday tu dptlah free utk Birthday Girl & En S.u.a.m.i kne bayar lerrr....

Alhamdulillah... cukup sempurna buat saya.. Rasanye kalo melompat blh capai bintang... Semua ini rezeki dtg dr Allah..

Hadiah dr My Mom & My Pap plak berupa wang tunai..yihaaaaaa...tetapiiiiiii..... "akak belikan Cucu Mum walker yg baru ye..carikan yg mahal ckit so nnti leh adik² die pakai...oooo macam tu plak?? Habis mne hadiah kakak?? Itulerrr die hadiah kakak..Duit yg Mum bank in tu" Baiklah saya menurut perintah..JGN DERHAKA..hahaha... Bila dh jdi Mama hadiah kne share ye.. Apa saja utk anak mama... Saya jugak dpt Card Hari Lahir yg sgt COMELLLL dr Mum & Pap... laju airmata saya...

Alhamdulillah... cukup indah anugerah Allah buat saya... Menangis lagi.....


Mama watpe tu??
Perut patung ni picit² kuar bunyi...
masalhnyeee xde ponnnn!!


Turn Mr Papa sopinggg... cari bju kerja...
agaknye bpe lama dh kita xsoping bju keje...huhu




Encem Mr Papa



Setia menemani ragam Mama & Papa

xde kje la ni...






yay dh dapat!!



Turn Mama plak


ini versi Mama

ini versi Papa



Happy Family

Turn Danish lagi...

oooo Bahagia

leh lumba dah..
F1 tuuuuu



dup dap dup dap







berjaya dimiliki...
ia milik k.a.m.i



Notanote: Sekian dulu kali ini..akan bersambung episod seterusnya... panjang kan n3 ni..harap tidak bosan membacanya... Lepas ni nk sambung cerita percutian k.a.m.i di sebuah pulau...ayuhhhhh dtglah mood nyaaaa





♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

5 CeLoteH ChiT cHaT:

Anum said...

alhamdullilah :)

mamaNoriz said...

mmg panjang entry tpi best!

bertuah badan dpt shopping best2 dan lucky u hubby sporting....wouuu

anyway, hepi belated besday dear ;)

fazilzura said...

sonok nye bile org yg kite syg menghargai kite ....

salam kenalannnn

syanasaid said...

hepi belated bday mummy
comel mummy sorg ni

:-)

suke akak dgn fesyen awk

ZZnoor said...

hye mama...
papa sini...
hmm..mama papa dah grown up..
tahun ni,hari lahir mama dah berlalu..sgala apa yg papa dah berikan,itu sahaja yg tmampu..mana yg tak sempurna,maafkan papa ye sayang.ikhlas dari papa, teristimewa buat mama...
selamat hari lahir utk ksekian kalinya..
dan terima kasih,krn tunaikan janji mama,utk senyum selalu!!
i love u mama!