SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Friday, June 8, 2012

Ceritera Cinta k.a.m.i : Candle Lite Diner Anniversary D.U.A Tahun

Alhamdulillah ade lgi mse tuk bcite kenangan terindah sempena Anniversary D.U.A Tahun k.a.m.i.. Senyum saya hari ini tanda bahagianya k.a.m.i tetapi tipulah kalo saya ckp saya xrisau dgn dugaan untuk dihari depan.. Selagi kita bergelar manusia xlari dr melakukan kesilapan.. Yang sempurna hanya Allah Swt (kata indah dr seorg abg).. Alhamdulillah dlm tempoh D.U.A Tahun ini saya belajar byk perkara baru dlm rumahtgga, menjadi seorg Mama, Menjadi Isteri yg matang & kuat..

Saya bertuah punya Suami yg memahami cara saya, menerima kelemahan saya, menegur silap salah saya, mendidik saya yang penting mengajar saya seddikit sebanyak ilmu agama.. Seprti selalu, saya paling suka kalo ade tarikh² penting dalam hidup k.a.m.i like birthday ke, anivesari ke, ape² yg best lah msti k.a.m.i sesame pk plan terbaek nk celecratenyeee.. Itu pun ikut kemampuan k.a.m.i jugak..Kalo time tu masyukkk so gempakla ckit kalo kering watlah cara kering..ngeeeeee...

Plan kali ni k.a.m.i nk candle lite dinner so tempat pilihan k.a.m.i ON THE TABLE, restoran Chef Riz (ank chef wan tuuu).. Sebelum ni slalu tgk je kalo lalu jln tu kali ni k.a.m.i terjah bersama.. idea ni pon tbe² je.. Kerja booking tu serahkn pd saya..Kali ni saya nk urusknnye.. Alhamdulillah urusan booking membooking sgt mudah dgn layanan yg sgt baik dr En Norazman.. Just melalui email n just xplain wat do want n request for ur dinner.. Macam sye pilih mkanan melalui menu kalo nk special rquest Chef msk khas utk kita hrga berbeza.. Tempat tu pon sgt menarik & cantik.. Sweet & roamntic.. Sesiapa nk try mmg k.a.m.i suggest la tempat ni.. Makanan pun sedap so puas hati kalo nk membayarnyee..hihi..Macam k.a.m.i order ade starter, main menu kalo nk pon ade penutupnyee.. OK lps mkn tu saya dh mcm balloon berat nk bgn..Kenyang sesgt!!




 





Jom Makan Time....













Kini tiba saatnya.. Saat yg dinanti² kedua pasangan... Gift Time!!


Hadiah Mama


auw auw terujee!!

nampakkk tuuuu
silauuuuu

Thank you Mr Papa



Papa Punya!!
Note


sukeee la tuuuuu


mula laa tuuu
POYO!!
Dulu masa nikah Mr Papa belikan Mama cincin sbb katenye nk sarungkn sndri di jari manis saya lgi rasa sweet sbb mse tunang Bonda yg sarungkn.. Alhamdulillah ade rezeki lebih dptlah seutas gelang tgn.. Terima kasih Papa...

Terima kasih untuk segalanya.. Harapan dan doa agar k.a.m.i mampu berkongsi kasih & cinta ini selamanya.. InshaAllah..


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

9 CeLoteH ChiT cHaT:

syanasaid said...

alolooo suwitt korang ni
semoga korg bahagia selamanya ok

izyan al-za'im said...

oh my! i have the same brown wedges tu! bli sblum tahu preggie, trus x pakai da. lps bsalin, sambung pakai balik la. hehe
anyway, congrats 4 the anniversary ;)

SangRatoo said...

hepi anibersery!!...umm nak bagi hadiah apa eh?taik idung boleh tak?hhehehehehehe..ok ok..semoga panjang umur , murah rezeki..dan bahagia hingga ke akhir hayat.. :)

cinta03 said...

suka sangat tgk stail akak...serius!!!

Anonymous said...

kalau beli guna LOAN, ape barangggg nak gebang sana sini
akakakakakakakakakakakakakakakakkaka..memang la manusia jenis kau ni manusia yang belagak hebat di mata org lain, sedangkan.......nan hadorr jelaaa ye tak? sian kau...laki kau pun kesian jugakla kot...

*ooo, walaupun komen aku tak mungkin kau akan publish, tp sekurang-kurangnya kau baca jugak! lap u laahhhhh

ZSqueenbee said...

@Anonymous

waaa TERIMA KASIH kpd ANONYMOUS yg sudi komen kt blog sye..
terharu sye d watnye..yelaa dlm keadaan awk mbenci sye tp sggup mbodohkn dri dan meluangkan masa utk mbce setiap cerita d blog sye
cerita2 lame plak tu...sanggup menggali dan mencari bahan2 untuk 'mencaci' ya..
bknkah sye patut TERUJA..awk blh d katakn peminat setia..kdg terlalu mbenci ni sbb kita rse org tu berada jauh d ats kita..hihi
terima kasih jugak menambah pahala sye lgi² d bln penuh mulia ni & awk plak..ermm xpe itu urusan Allah.
mse mbaca komen tu sedikit rse marah pun xde tp tersenyum krn melihat telatah manusia tpkse mengejar sye ke dpn
hanya utk mberitahu sye perkara ni..ke sye yg patut gelak bsr??

LOAN?? ye mgkn sbb slh sorg kwn awk ade d bhgn acc yg blh update psl sye..
kwn awk xbgtau jugak yg sye dpt duit yg byk dr KWSP sye..jumlah pun patut tnye kwn awk sbb sye mampu beli byk
mcm hasil duit simpanan di KWSP even duit tanggung belajar skrg pun dr KWSP.xnk amik tau kew??
sblm ni saya KAYA pun hasil simpanan KWSP sye yg sye dh simpan dr tahun 2005 lgi..
perjalanan hidup saya xpernah mudah, sekurang2nya apa yang saya dapat tu hasil dari usaha dan simpanan dari titik peluh saya sendiri
ape yg sy dapat skang ni, ni adalah reward utk diri dan suami...xde sape yg ptt persoalkan..
xpelah...buat pe nk cite panjang2 ngn awk, awk bkn kawan sy pun.

psl LOAN tu mgkn awk xtau kot kami nk BELI RUMAH. duit ni tak jatuh dari langit..tp at least sye dan suami ada harta utk kami banggakan pd masa tua nanti..
kalo sye wat loan skalipun menyusahkn awk nk tlg byrkn kew?sye yg byr kn..oo mmg padanlah awk kesiankn kami suami isteri
terharunye sye krn ade yg PRIHATIN ke ats kami.
tiada ape yg sye dn suami nk malukan psl LOAN ni, as long as niat kami baik dan ia juga digunakan utk keperluan yg baik.

awk fikir sye xnk PUBLISH mgkn awk silap sbb sye bkn TAKUT spt awk.hnya berani melalak xbrani letak nme
wpun mgkn dri awk sye kenal..kenapa? takut dengan niat diri sendiri? sbb xramai org spt awk..
kehidupan sye xcukup mewah lgi so awk xperlulah risau sgt..
bg sy, ape yg penting, kita perlu stiasa bersyukur dgn ape yg kita miliki..
ape jua kekurangan yg ad pd sye dan suami...itu antara kami dgn Allah
tak perlu ade bahasa2 kotor awk dlm kisah hidup kami.

niat kami..
bukan nak menunjuk...
bukan nak kata kami hebat...
tp apekan daya, kuasa manusia ni, tanpa sedar tak tau Allah lebih berkuasa dr segala2nya

"YA ALLAH MAAFKAN hambaMU yg lemah ini YA ALLAH sesungguhnya kami hanya menumpang d bumiMU"

Anonymous said...

Hi there, I enjoy reading all of your article post. I like to write
a little comment to support you.

Also visit my site :: best diet
Also see my webpage: paläodiät

Anonymous said...

Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
I'm trying to determine if its a problem on my end or if it's the blog.
Any suggestions would be greatly appreciated.

Here is my blog post - premium themes
My webpage - wordpress hilfe

Anonymous said...

I have read so many articles about the blogger lovers except this paragraph
is truly a good piece of writing, keep it up.

Feel free to visit my site; paläoernährung
Also see my page :: paläo diät