SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Thursday, August 1, 2013

#santapan minda

Assalamualaikum... Alhamdulillah hari ini dh masuk bulan Ogos.. Tinggal 4 bulan sje lgi dalam tahun ini.. Cepat je masa berlalu.. Minggu ni minggu sibuk utk saya cz my family from Srawak is here in KL.. Happy tu xyah cite la mmg bahagia je rsa dihati tambahan plak last Saturday ada family gathering at my place sempena 2nd Bday my Littleman Nur Danish Aniq. Berkumpul family belah En Suami & My Parents.. Alhamdulillah jarang² dpt peluang mcm ni..
 
Semalam ade dgr sumting yg merobek hati tp saya sndri xpasti kebenaran cerita itu.. Walau apapun saya tak amik pusing cz bnda² mcm tu saya dh lama x amik peduli.. Lagipun cerita ini kita sendiri tidak tahu kebenarannya.. Siapa saya utk menilai kebaikan atau menghukum keburukan..Itu bukan kerja saya & diluar kemampuan saya.. Hidup ni hanya sementara, Allah boleh tarik nyawa kita bila² DIA suka..  Ramai org disekeliling suka jatuhkan kita tggu saat derita kita tetapi jgn lupa ramai juga yg sentiasa mendoakan kesejahteraan kita.. Buka riak bukan juga ingin menunjuk² tp alhamdulillah saya punya keluarga yg blh membimbing saya & teman² yg kini makin gigih memajukan diri.. Dulu membenci kini menyayangi.. Siapa sangka siapa menduga manusia berubah sekelip mata pokok pangkalnya diri sendri.. Anyway, moga kita sama² amik peluang bulan mulia utk trs dekat padaNYA.. In shaa Allah..
 
Sumting to share...
 
#Berkongsilah walau setitik madu suatu kebaikan, berkongsilah walau sesudu garam dosa demi pengajaran, kerana kelak itulah buah bekalan.
 
#Melakukan kejahatan kepada oranglain bukan sahaja merosak dan menganiyai mereka bahkan turut merosakkan diri sendiri.
 
#Betapa besar kuasa Dia nak tunjukkan kebenaran. Tanpa sedar, kita sendiri yang menyerah diri pada kebenaran diatas kesilapan yang dilakukan..
 
#Seandainya anda sedang di puncak kejayaan, usahlah mendabik dada, kerana bila-bila masa, anda boleh berada di dasar kegagalan
 




♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

1 CeLoteH ChiT cHaT: