SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Tuesday, October 1, 2013

Final Exam...

Assalamualaikum... sje menyinggah kt blog sndri yg dh kerap kali ditinggalkn.. Maaf xpunya mood nk hapdet cerita.. Ntah ape yg busy sgt pun xtau.. Today just nk remind myself yg esok my 2nd paper utk final exam.. sedar xsedar dh semester 5 saya study kt UiTm.. Actlly kalo kuat semngat sem 6 dh boleh angan² topi segiempat tp perjalanan sye mgkn jauh lgi tp xbrapa nk juahlah sbbnye sblm ni sye pernah amik cuti semester.. Bukan sje² nk cuti tp sbb masa tu saya fly balik Kuching, Sarawak untuk lahirkn my 1st baby.. So nak x nk mmg kne cuti la.. Lps tu sye cuti lgi sebab belum mampu nk trskn study sbb My Baby Boy stil kecik sgt lgi n sye pun xgagah nk tggalkn die..
 
Alhamdulillah lps tu semgat study dh kembali lgipun My Mom nak sgt tgk saya berjaya smpai kehujungnya.. Kerana doa & semangat die jugak saya gigihkan diri sambung study ni + En Somi yg xpernah putus asa bg sokongan.. Kalo ikutkn hati saya dh putus asa nk study sbbnye dlu saya pun pelajar UiTm tp saya gagal trskn pengajian.. Sampai skrg sye rse ralat lgi tau.. Kalo compare dlu dgn skrg dulu punya senang kalo nk study.. YURAN MURAH kalo banding ngn sekarang berganda mahalnya, FULL TIME plak tu xyah pk kerja jus all about study now kne wat pecahan dh kt otak tp Allah bg peluang saya perlu cuba & trs mencuba.. So jgn putus asa wahai hati..
 
and.... Tomorrow my 2nd paper plak.. Mohon doakan yg terbaik buat saya.. Doa kalo tanpa usaha pun boleh jdi sia² so kne kuatkn diri "STUDY"..
 
Terima kasih buat En Somi yg gigih ulang alik ke shah alam utk mhntr saya setiap kali saya ade kelas.. Belum pernah sekali pun sepanjang saya study awak biarkn sye drive sndri.. how suwiitt kamu layan saya kan.. Itu akn saya kenang smpai bila pun tetap kenang... janji!!
 
Maafkn mama sayang kalo kamu terpaksa bgn pepagi utk follow papa anta mama.. Kalo budak² lain stil dibuai mimpi kamu plak terpaksa jaga dari lena.. Mama cuba buat yg terbaik hingga nampak hasilnya hingga berjaya utk masa depan kita & kamu juga.. Supaya mama boleh di jdikan contoh kamu kelak.. 'SAYA MAHU BERJAYA MACAM MAMA PAPA" in shaa Allah.. jgn pernah leka jgn pernah putus asa.. menuntut ilmu ni smpai tua smpai tutup mata...
 
Tu dia kalo dh becita mahu pjg lebar...
 
notanote:vacation mode sudah tiba.. jaga².. tak sabar!!

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

2 CeLoteH ChiT cHaT:

Nurzakiah Hanum said...

all the best
and good luck dik

ZZnoor said...

haiii...
at the same time jgk rpnye..papa post bnda yg sama..n then suddenly bukak post list, mama update jgk ye..cite yg sama jgk..

all the best sayang...
papa love kamu..
danish love kamu..
moga Allah permudahkan segalanya ya..
amin..