SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Thursday, October 29, 2015

Something new...

Almost penghujung tahun 2015... For me mcm² yg dh hppend, ada suka ada duka ada senang ada yg susahnya but everything sweet & alhamdulillah Allah punya byk cara bg kita trs selesa.. Cuma terpulang pada kita nk usaha hebat mana... 

1 Jan 2013 aku ditukarkan dari bahagian perkhidmatan professional & perniagaan ke bahagian teknologi maklumat. Since 2008 aku mmg dh serasi duduk desk till 1 time aku ditanya nk ke kalau try tempat lain..My answer always YES sbbnye i want to try sumting new.. Kebtulan time dpt tau psl petukaran tu aku tgh bercuti so xleh nk baca emel aku dipindahkan ke mana then my fren called katanya aku ke IT..What?? IT?? ermm xpernah terfikir aku akn ke sna..Tapi honestly aku OK. Ini betul² 'baru' for me.. Tapi yg pelik ada sekor manusia ni gelakkn aku msuk IT..ape ke hallnyeee??...Kononnye xde curlasss then padan muka aku d campak ke IT..Sungguh cetek pemikiran mu & sungguh LOW IQ mu (err bkn sama ke)... Kesian.... eh eh fokus pada cerita asal..biarkan si syok sndri tu... SS loser!

My 1st day kat IT...trs jaga kaunter..punya xde pengalaman tapi kaunter ni lain..It Helpdesk namanya so hanya handle mslh bkenaan IT..Relax sbanrnye sbb bknlah all the time ada mslh dgn it ni..Mula² mmg bosan kot but lelame aku makin suka sbbnye aku leh relax..amboiii...

Then sebulan dua aku mcm rsa "aku tak suka IT"..My work like 'daaaahhhhhhhh' aku start malas nk gi kje..Cuti, mc, el..berlarutan till almost 1 year..Tapi.....me tnye dri sndri, smpai bila xsuka n kalo kemana² sama je..apapun terpulang pd dri sndri. Macam mana kita bawa diri, macam mana kita terima kerja hakiki.. Aku nekad aku kne berubah..aku usaha suka pd kerja aku tugas & rakan sekeliling.. aku try get along sbb aku terkesan bila ada seseorg tegur "cuba kalau skali skal join kami lunch jgnlah asyik dgn kwn lama je" ada betulnya kan..im trying my very best then YES... aku boleh buat & diaorg semua easy to get along.. Alhamdulillah..Until now aku ada hubungan yg baik dgn semua pegawai & pt di IT..specially Officer² unit aku, mereka sgt baik, understanding, x cerewet, xbyk songeh & aku blh anggp mcm kakak & abang coz diaorg ni care among each other. Boss IT plak mmg mcm² peel but biasalah dia kan boss.. Kita kena belajar terima dia & kalau dia marah tu bgs sbb boleh belajar so next time kita xwat lgi dah.. Same thing hppend kt aku.. Time kne ganti PA aku kne marah sbb xremind dia ada mtg senior managemnt..Bayangkn meeting start at 3 aku bru prasan kol 5..mahu xhangin boss..So lps tu aku lebih tau apa aku perlu buat & disebabkn 1 silap aku blh jdi btter di masa skrg...Siapa sngka segarang² dia & dia jugak lah yg ckp "SHE'S GOOD!" 

2 Nov 2015 aku akan ditukarkan ke bahagian Pentadbiran plak.. Also sumting new & also aku xpernah terfikir akn ke sna.. Macam biasa aku akn cuba belajar & terima mgkn itu yg terbaik.. Aku anggp 1 penghargaan diterima masuk ke sana coz bkn senang nk duduk tmpt yg bz ni.. 

Belum ckup 3 tahun aku kat IT tapi aku rsa sgt sgt sgt dihargai.. aku rsa sgt sgt sgt disayangi..Sesuatu yg aku xpernah bayangkn.. Alhamdulillah.. Siapa sngka tmpt yg kita tak suka membuat kita benar² rasa bahagia..Now trse 'berat' nk keluar dr cni tggalkn kakak² comel sye abg² buli sye...Aku akn slalu mendoakn kesejahteraan mereka..

Selalu saya dengar sumting yg kita xsuka sebenarnya sesuatu yg terbaik utk kita...

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

2 CeLoteH ChiT cHaT:

Nurzakiah Hanum said...

pengalaman yang bermakna kan
wow awk masuk pentadbiran ek
tahniah

ZSqueenbee said...

Yes true anum..
aah msuk admin & thank u awak...