SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Tuesday, November 18, 2014

Aku STRONG sebenarnya... mencuba....



Assalamualaikum... Tarik nafas dalam² ambik kekuatan.. hari ni tergerak hati untuk becerita. Mungkin rasa selesa meluahkn dari terus disimpan.. Kalau kt FB xyah cerita mmg tiap masa kalau boleh nk luahkn rasa rindu tapi biasalah org ni xsemua suka kang ada yg muntah hijau asyik baca status aku semua psl rindu rindu rindu..Hari ni hri kedua berjauhan dari anakanda Nur Danish Aniq.. Seksa nya mcm dh bertahun lama.. Mungkin aku akn dgr yg negatif 'alaaaa anak duk ngn nenek dia je ponnn'... Ye, mmg kt nenek je pon xjauh kt sarawak je pon.. Takpe senang cite, lain org lain caranya lain peribadinya.. Cara penerimaan pun lain².. Ada yg xkisah anak jauh ada yg kool je ada yg mcm aku ni complicated.. Bila berjauahn rasa separuh nyawa hilang melayang.. Sebenarnya kalau ikut hati aku xpernah setuju jauh dari anak tp ada jugak yg nasihat 'kita buat ni anggaplah pengorbanan utk ibu kita'.. Bukan niat or tujuan aku anta anak mak bapak jaga aku goyang kaki kt cni honeymoon ngn laki.. Tak pernah aku terfikir nak susahkn my parents tapi parents aku yg beriya nak sgt 'pinjam' cucu mereka mgkn buat pengubat rindu buat teman mereka yela anak² semua dh besar abg aku duk sndri aku plak jauh disini adik dh kerja srg plak kt universiti. Kat rumah tu mereka berdua jela.. pap tgk muka mom n mom tgk pap jela.. kalau ada cucu mgkn meriah ckit lgipun dh byk kali aku dgr 'bg lah mom jaga danish sementara di xstat skolah lgi..nnti dh masuk tadika xleh slalu balik & sementara mom pap sihat lgi ni larat nk layan dia sementara mom pap hidup lgi sebelum mata mom pap pejam' ok ni ayat² aku akn slalu dgr..bayangkn kalo tiap masa mak ayah ckp camtu sayu gak hati ko..so paham situasi aku? mmg aku bkn saja² lepas tgn ye..Sebab mmg ada yg tnye aku 'sggup ko kan anta anak jauh² kalo aku mmg aku xbg anak jauh dri aku' ye mcm aku ckp masing² punya cara punya peribadi.. so itu kau lain plak cara aku..
 
Sebelum aku buat keputusan jauh dr anak ni pun aku amik masa dr awal tahun tuk pk tau.. jgn main²!! lama ko!! aku pernah wat skali tahun lepas bulan 5.. masa tu anak aku 2 tahun lgi blm pndai ckp pon lgi so kalo dia rindu xleh nk bgtau dia rindu.. plan nye parents nk pinjam 2 bulan tapi sbb aku kt cni mcm org gila seksa merana en somi suh jemput awal je..serius masa tu aku xckup kuat mental fizikal..bila aku tnye parents jawapan mereka standard 'anak ok xdenye dia cari' tp kantoi bila mkcik aku ckp my baby nmpk kdg dia xceria nmpk dia mencari..ok hati ni lagi sebak..mgkn parents xnk bg kami kt cni susah hati..yela kebetulan kt sana dia kne campak (terok tau) so mom ckp ada hikmah dia ngn mom kat cni. Kalau kt kl ni spe nk jaga dia of cz aku or en somi kne cuti lelame..tengok betul kan kata mak mak kita 'semuanya pasti ada hikmah'
 
Now anak mama dh pndai ckp so kalo dia rindu dia akn ckp dia rindu siap ckp kalo mama cri nanti Aniq call.. terkedu aku n en somi dgr.. tak sangka kan.. paling wat hati ni rasa sebak bila malam tiba masa nak tido.. My baby every nite w/out failed dia akn ckp "MAMA HUG ANIQ" everynite..Slalu gak pesan kt dia kalo kt kcg mlm Aniq tdo nekmom hug ok.. dia akn faham..skrg kalo mama papa call manja je suara dia on the phone..paling xleh tahan yesterday (hri pertama) dia pggil papa "papa oo papa..kish Aniq papa" mama kt sebelah dh xtertanggung airmata..lajuuu jeeeee then xmampu luah sepatah perkataan pon.. tp aku nangis senyap xmo anak dgr..percaya atau x kalo aku nangis dia confrm join nangis.. dia leh rasa hati mama kan sayang...
 
Banyak sayang cerita pasal kamu kalo mama nk kongsikan.. Kamu semakin bijak skrg semakin membesar.. adoiiii mcm nk stop masa ni nk bg kamu xmembesar cz mama miss little u..Evryday setiap degup jantong mama xpernah skali pun terlepas nama kamu sayang.. mama xsbr tggu nk sujud pada Allah sbb nk doa byk² nk ngadu byk² kt Allah.. mama mohon pertolongan pada Allah bg mama kekuatan bg kamu kekuatan di saat kiat berjauhan..Mama rindu awk sayang sgt rindu.. sakit mama trs rindu mcm ni..Sayang, mama doa pada Allah bg mama peluang tgk kamu membesar dewasa berjaya dunia Akhirat bg mama peluang didik kamu penuh kasih sayang bg mama peluang rasa jodoh kita panjang.. mama harap Allah bg mama peluang.. mama tamak kasih sayang kamu sayang..
 
Kalau Aniq nk tau papa dh wat list aktiviti tuk kami wat sementara kamu happy² with nekmom nekpap.. Papa wat semua ni nk hiburkan hati mama yg lagha.. kalau sebelum ni papa suka wat aktiviti lasak masuk hutan mandi air terjun tp mama kerap tolak sbb mama risau kamu..mama xnk bawak kamu masuk hutan..mama ni suka pk mcm²..xpe kolot pun yg mama tau itu cara mama.. so ni mybe kami nk try wat.. mama dh ckp kt papa jgn pergi tmpt yg ada beach ada swimming pool sbb mama akn rasa bersalah gi xbawa kamu..hahahaha papa slalu gelak mama..byk sgguh pantang larang tp smua papa ia kan jugak..
 
aku tau aku perlu kuat bukn tuk dri sndri tp utk anak n suami jugak..en somi slalu nasihat slalu pujuk bg aku sentiasa tenang.. xpe aku masih mencuba..anggplah berjauhan ini 1 pengorbanan yg mgkn terselit seribu satu hikmah.. in shaa Allah...
 
mama strong sayang...anak mama strong jugak ok...love u baby...
 



 





♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

1 CeLoteH ChiT cHaT:

Lynn Hamzah said...

part berjauhan dengan anak nie memang akan menguji emosi kita sebagai mak bapak...saya secara seriusnya memang tidak boleh berjauhan dengan anak-anak...sedih...