SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Thursday, October 14, 2010

10 TIPZ ANDA PERLU TAHU....

1STly, wanna say tankz to "Gadis Kampung Separa Bandar" cz sudi berkongsi TIPZ to para Blogger.."Cik Gadis", saya nk sebarkn TIPZ ni pd kengkawan yg lain plak ye..So, we can share da same things rite...Berguna jugak TIPZ cenggini untuk kita lebih berhati2 & perbaiki dri sndri..Blajar sumting new..So kengkawan jom kta berkongsi TIPZ..Sharing is Caring Sharing is Loving....
  1. Jangan sesekali copy Entry orang lain. Yang ni selalu jer orang buat. Copy entry orang lain bagaikan hak milik sendiri. Pastu dapat komen pujian dari orang lain. Kalau lepas ni nak dapat cacian dan kejian sekiranya rahsia ini terbongkar sila lah buat. Silap-silap blog ampa terpaksa ditutup. Mungkin ampa boleh amik idea yg sama dengan penulis lain tapi sila tulis entry mengikut kreativiti ampa sendiri.[copycat..pastu wat xtau "owh ade blog kew" hihi]
  2. Word Verification. Ramai yang tidak menggemari sekiranya ingin menulis komen, tiba-tiba keluar plak word verification ni. Kalau salah tulis, kena tulis lagi. Kadang-kadang benda ni melambatkan dan ramai yang malas nak menulis. Jadi pada pendapat aku word verification ni tak payah letak kot. Tapi semua tu bergantung kepada tuan punya blog.
  3. Blogwalking dan Komen. Ampa kena rajin blogwalking. Selalunya ramai yang malas nak blogwalking tapi nak followers ramai macam mana tu? Dengan blogwalking ni ampa mungkin akan bertemu dengan blog yang menarik dan secara tak langsung boleh promote blog ampa juga. Tapi yang terbaik adalah ampa blogwalking dan komen.
  4. Tinggalkan pesanan lepas follow blog seseorang tu. Selalunya Tuan blog mungkin tak perasan yang ampa follow blog dia so cara yang terbaik tinggalkan pesanan.[yg suke skodeng??]
  5. Elakkan dari tulis "jom follow i" atau "i follow blog u, u plak follow blog i". Kalo ampa dapat pesanan macam ni agak-agak ampa akan follow tak blog orang tu???
  6. Jangan cari pasal dengan blogger lain. Sebaiknya jangan cuba provok blogger lain untuk bergaduh. Maksudnya jangan dok kutuk blogger lain mengenai cara penulisan dia sebab masing-masing ada cara yang tersendiri. Kalau blogger tu ramai pengikut mahu bergaduh sakan nanti. Kalau nak tegur pon ada caranya betul tak? [xyah nk cte ttg org lain..crmin dri sndri lu]
  7. Jangan terlalu ghairah mengejar followers. Sebaliknya tulis la entry yang boleh menarik minat pembaca dan menyukai blog anda.
  8. Mengadakan contest. Make sure blog ampa dah dikenali oleh ramai orang. Ni followers tak sampai 10 dah nak buat contest. At least sediakan tapak yang kukuh baru boleh bina rumah (boleh diibaratkan macam ni la). Dengan cara ini blog ampa akan lebih dikenali dan dapat ramai kawan-kawan baru.
  9. Jangan lupa daftar nuffnang. Jangan jadi macam aku dah nak masuk 3 tahun jadi blogger baru hegeh-hegeh nak buat nuffnang. Terasa ruginya apatah lagi bila tengok orang lain masyukkkkk jer.[blh wat duit lau mndaftar tp risau semakkan blog]
  10. Ikhlas menulis dan kembali pada matlamat asal anda. Elakkan dari dengki mendengki pada orang lain...HATI MAHU BERSIH!! Selamat Menulis : )

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

4 CeLoteH ChiT cHaT:

Sue-Rya Qistina said...

tips yg bagus n berguna...sape mkn cili, terase la pedasnye..hehe :)

Atiqah said...

Tips yg bgs utk semua blogger.sye teringn nk ade blog sndri tp slalu tde mse.mgkn tips ni blh mmbantu sye kemudian hri.anyway,seronok bce blog awk.

Pn S.O.F.I.A said...

sue,
bagus kan..hihi...ni tuk kita berubah jd bloger yg lebih baik..yg penting TRUE BLOGGER jgn asyik ikut cara org..xkisah berkongsi tp ada caranya..HATI KENA BERSIH itu yg pnting..

Pn S.O.F.I.A said...

Tiqah,
awk xde blog lgi ye..(bkn tiqah laksamana ke?)papepon try la wat blog..besh jugak tau.be a true BLOGGER..