SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Monday, August 9, 2010

TERIMA KASIH SAYANG....

Terima Kasih yg byk sgt2 tersgt la byk buat Suami terCINTA....Ya Allah Terima Kasih jugak rezeki yg ALLAH berikan....memandangkn aku dh stat study nih mmg byk perkara jugak yg harus d pk kn...everythng melibatkn DUIT..MONEY MONEY & MONEY...sudilah kita sme2 berKONGSI cerita ini ya.berKONGSI kebahagiaan ini..since aku dh mula study mcm2 bnda yg d perlukan...b4 diz ade gak wat Assigment wit notebook tp agak susah ckit cz itz 2 small n agak lmbt gak hasilnya...tau kn ape notebook??(anak kpd laptop)...pernah jugak aku berbincang wit Mr Hubby tuk memiliki Laptop sndri bukan tujuan suke2..org lain ada kita kne ade gak..NOP!! tp aku perlukn tuk MY STUDY...tapi memandangkn byk bnda lain perlu d pk kn kami ketepikan niat tu dlu...duit simpanan pun utk kemudian hari..kot2 ade kecemasan so xnk ade pmbaziran..juz tggu la notebook tu till one day kami ade rezeki lebih InsyaAllah blh d pk kn...actlly aku pun pernah berbincang ngn Mum jugak & Mum pernah offer tuk belikan tp aku plak segan asyik2 Mum..hihihi...ingt ckit aku ni dh kawen..xleh la berperangai mcm dlu2 lgi...lgipun Mum bru je belikn Abg Redz Laptop so aku xnk la sshkn Mum....at the same tym aku risau cz ssh nk wat I-Claz tuk study aku...W/end ni plak ade Pc Fair ade gak plan wit Mr Hubby nk try tgk2..kdg2 hrga sme je tp byk free gift n hrge leh bincang...tp kami xde mse lak nk gi...Yesterday pun aku ade claz so mmg xleh la nk gi...sedih gak la tp nk wat cnne...mse claz tu msg2 gak wit Mum..."kakak perlu Laptop la Mum..Byk dh ketinggalan"...cnne ngn notebook??...aku said dunno jew malas nk pk bout notebook....ermmm byk beza notebook & laptop...seriusly aku xde mood...asyik2 pk bout laptop...

Balik claz Mr Hubby jemput cam biase n owez smpai awl..Mr Hubby xchuke aku tggu lme2...tkut Isteri kne ngorat student lain..hihi...No Worriez byk kwn2 tahu Sayang dh kawen...inai kt jari ade lgi..cincin kilat2 lgi...hahaha...blk tu aku xbyk bercakap...silent jew all the way..xde mood lak...Im Soooo Sowie Mr Hubby...den aku ttdo lak lam kete...dgn harapan Mr Hubby akn menyinggah kt KLCC nk tgk Pc Fair spt yg d bincangkn sblm nih...cz aku tahu Mr Hubby tahu nape aku senyap nape aku xde mood...ble aku wake up je tgk sekeliling...alaaaa dh nk smpai umah pon....tbe2 Mr Hubby pewasan aku dh bgn dr tdo, Mr Hubby pujuk la aku.."kta blk mandi bersiap cantik2 den kita gi ye"...tgk jam ermm 7++PM...dh lmbt dah..n aku tau ble dh kt umah msti makin lmbt nk gerak...xpela..lain kali jela gi..nk nanes je rsenye....xpela xde rezeki....

Smpai umh je aku trs masuk bilik n baring2 jew...1st masuk umah aku tgk "wahh bersihnyeee umah..wanginyeee" Mr Hubby clean up da house laaa....bored ye sayang xde....tym baring tu Mr Hubby try gak pujuk n slow talk...TIBA TIBA.....ape yg dlm comfeter nih??aku bebel suh Mr Hubby alih sbb skit tkene kt blkg aku ni ha...aku selak tgk BAG HITAM....ACER???? OMG!!!! itz LAPTOP....ITZ FOR ME!!! MENANGISSSS HAPPYYYYY SGT2.....Mr Hubby suh "ON" n kat desktop ade sumting..ade letter tuk aku...mse bce tu TUHAN je tau betapa terharunyeee aku.....TERIMA KASIH MR HUBBY....xtau nk ckp betapa HAPPY nye aku....I GOT MY OWN LAPTOP!!!!

Mr Hubby nk aku senyum xmo cedih2 dah...of cz aku xcedih dah...aku HAPPY sgt2...den Mr Hubby suh besiap nk g mamam...ermm wer to??? g dekat2 jela cz aku nk rehat penat dr pgi til ptg claz...nk g POPEYEZ kt Curve....IM SOOOOO EXCITED!!! bru la ade nk mood nk bcte ngn Hubby ape yg aku study hari ni....aku chuke update ngn Mr Hubby ape yg hppen mse claz...dgn spe lgi nk share ye tak..hihihi.....

TERIMA KASIH SAYANG.......SUPRISEEEEEE!!!!


MY "ZAZI"

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

7 CeLoteH ChiT cHaT:

Nadnadnadnadnadiiiiii said...

ZAZI ye.... tomel je name dia.....

Mrs Zz said...

Zarith+Zizi=ZAZI..hihii..toel2 kn wak..hihihi....sye dh ade laptop xyah risau dh...notebook leh wat g claz wak...

boboy said...

bertuah ko pia.baik gler laki ko kan.bertuah badan.ko je yg mcm budak lagi

Mr Zz said...

hahah...nadi, 1st thing yg sy suh pwincezz buat ialah, cr name utk laptop tu..finally, ZAZI.. i told ya, ade je idea my pwincezz ni..

sayang..jaga zazi baik2 ye..sayang dia mcm sayang hubby ye..hihi..tp sayang hubby kna lebih lagi..hihi

niezareena said...

nak satu... nak jugak nak jugak!!!!!

Nadnadnadiiiiii'ku said...

hehehe... betul, ade je nama dia nak bg..tp mmg saya dpt agak zarith n zz.. hehe... alaaa... kena cayanggg sy gak mcm cayanggg zazi, tapi kurang skit dari zazi, then kurang skit dari zazi... ala, mcm ni ckit je laaa cayangg sy?

Mrs Zz said...

Kak Iena,
meh cni muncung lu..kih kih...kne muncung kne majuk pastu wat2 xde mood..hihihi....

Nadi'ku,
hihihi xmo la cyg ckit2... sye cayang awk sgt2 tau...meh cni peyuk2 iyum2...sbb 2 wak dlm kete sye semua patung2 ade nme..yay!!