SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Wednesday, September 8, 2010

A.B.A.N.G saya.....

Sayu..saya sebak pgi ni..Saya sgt rindukan keluarga saya kat Swak..Saya sunyi tanpa mereka..Saya kt seberang Laut China Selatan..Bg saya cukup jauh..even yg leh jmpe keluarga nek kete pun stil trse jauh ni plak saya tpkse merentasi Laut China Selatan..Saya stil terbayang wajah Mum yg menangis ble kami berpelukan..Lipstik Mum melekat kat pipi saya pun saya berat hati nak lap..nak biarkn 'pink' saya nk jln2 wit En S.U.A.M.I xkn nk biarkn pipi comot..Saya menangis lagi...Lately ni saya & Mr Hubby mmg slalu tdo lmbat..mcm program kami ade mcm aktiviti kami dh plan..[nape saya sedih sgt ni..saya xmo nangis nnti org tgk]..

Smlm saya tdo lmbt cz layan hindustan kt '108 Zee'..cte ttg 'suami isteri yg becerai demi mengejar impian masing & tpkse memisahkn ank & ibu'..bout family jugak..lgi saya layan airmata..after saya 'treatment & stim' rmbut Mr Hubby dia terlena plak kt sebelah..xnk kaco la..dia dh penat sgt tu..bape jam je dia tdo since laz week..keciannyee....

Pagi td saya merengek kejutkn Mr Hubby..Saya bermimpi saya jmpe 'ABG' saya..n3 ni mgkn pjg ckit ye..saya nk cte bout perjumpaan wit 'ABG' saya...

******

Saya tgh mengemas umah tp xtau kt mne sebetul2nya tempat tu..saya pun xleh nk ingt..sibuk mengemas 'ABG' pun blk kje..stil dgn bju chef nye..mcm biase saya akn tnye mcm2 soalan [sbb tu 'ABG' slalu pggil saya ni kakak]..Saya tgk 'ABG' Happy & saya try nasib nk mintak duit kat 'ABG'..sje wat blnje..'ABG' kuarkn duit RM50 dr poket suar..mybe ade RM300 duit tu..'ABG' ckp amik RM50 selebihnya bg dia blk..Saya plak amik RM100 pastu muke slumber bg blk balance kt 'ABG'..tbe2 saya tergelak kuat nk bgtau saya xjujur..'ABG' ckp bg blk selebihnye xleh amik byk2..Saya gelak besar n trs bwk duit tu lari..mse tu la saya rse BAHAGIA sgt2..'ABG' kejar saya dgn bwk balloon yg diisi penuh dgn air..dh lme rsenye saya xmain kejar2 ngn 'ABG'..saya d serang 2 org wic is 'TUNANG ABG' yg oso kakak kesayangan saya..seronoknyee mse tu..kami gelak sepuas2 hati..saya lari lari lari...'ABG' baling balloon kt saya tp balloon tu xpecah den saya amik balloon tu saya plak yg baling kt 'ABG'...kmai gelak lgi..'ABG' plak yg lari lari lari...tbe2 'ABG' hilang dr pandangan saya..mne 'ABG'?? mne 'KAKAK'?? keceriaan saya tba2 menjadi sayu...saya rindukan saat bersama 'ABG'..saya antara 'ADIK' yg 'ABG' ssh nk jge..ssh nk tegur..ssh nk bkasar..sye 'ADIK' yg plg sensitif..'ADIK' plg manja..'ABG' mmg sgt utamakan keselamatn saya..smpai skrg saya ingt 'ABG' ckp dia xkn kawen selagi saya xkawen..dia nk pastikn saya betul2 'Selamat' dlm jagaan seseorg..'ABG' sentiasa jdi pelindung ble org ejek saya..ble org buli saya..'ABG' plak yg akn gaduh sbb nk cover saya..jgn brani usik 'ADIK REDZA'..dlu saya ade BF..dia jahat ngn saya 'ABG' saya blasah dia...hihi..saya dh ckp jgn 'SAKITI' saya..saya bgn dr tdo, hati saya xtenang..mgkn saya tlalu RINDUKAN 'ABG'..beberapa hari lgi kita akn jmpe kn 'ABG'..airmata saya kali ni xlh tahan2 dh..saya nk nangis sepuas hati saya..saya nk trs kekal jdi 'ADIK' kpd 'ABG' mcm dlu2..saya xnk dewasa di mata 'ABG'..saya xnk matang dimata 'ABG'..saya suke peluk2 'ABG' ble kita kuar sme2 sbb xnk bg peluang 'ABG' mgatal ngn pompuan lain..nakal kn??.saya suke tgk ble 'ABG' rimas ble saya cium pipi 'ABG'..beza umur kami setahun je..kami mmg sgt rapat..saya cri 'ABG' tp mne dia?? saya buke mata saya tgk 'SUAMI' saya...'ABG', kini saya ade 'SUAMI' yg baik mcm 'ABG'..yg jge saya mcm 'ABG'..yg akan melindungi saya mcm 'ABG'..Terima kasih 'ABG' utk segalanya..saya berdoa 'ABG' kekal bahagia & berjaya mengecapi impian 'ABG' tuk mjdi sum1 yg BERJAYA bersama 'FAIR LADYZZ' feveret 'ABG'..saya yakin 'ABG' dh nmpk 'ADIK' 'ABG' jauh berubah kn..xmalas2 cam dlu..dh pndai msk..majuk??stil the same..saya RINDUKAN 'ABG' saya...[nangis lagi nangis lgi].....


♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

1 CeLoteH ChiT cHaT:

Sue-Rya Qistina said...

alalala...cedeynye dia..da2, lap airmata tu..tamo cedey2..nnt balik raya, peluk cium abg kuat2 k..hihi