SuperMama Journey









Welcome to my little fairytale world..Wife & Mama’s journey hood..My Blog a.k.a my diary..story bout my value of life.. Story of mylife bout My lovely Mr Hubby.. My Littleman Nur Danish Aniq..My Family & xde kne mengena dgn hidup sesiapa wic not belong in my life..Dont like me? COOL, I don’t wake up & blogging everyday to IMPRESS you.. If you do not like my blog, please do not read it & why would you follow my story..This blog is supposed to be my safe place to vent and process feelings I can & can't in real life. If you cannot handle what I write about then don't read it..Stalker plz behave wen u enter my privacy & plz RESPECT. I have my own life& style not trying to plz u or make u smile...My blog is for people who might able to get some help from it & ikhlas to share the story..Clearly I have enough people in my real life who don't give a crap about me..Jgn jdikn blog sye utk menambah dosa anda by dat btter just leave & go to a certain someone else's blog I'm sure you favor..Dont hate me juz bcz ur jelousz bout my wonderful life & respect their jealousy cz people tink dat im better den dem...if rse xnk mengalah nk copycat my pleasure tuk jdikn sye ur feveret challenge n be my biggest fans.Hidup kne bermoral & kne bermaruah & jgn jdikn blog utk mencemarkn image dri sendri..Let beauty fill ur life & happiness ur heart..FACT : HATERS don’t really hate me. In fact, they hate themselves bcoz I am a reflection of wat they wish to be...Inside every CONFIDENT girl is a FRAGILE Princess..Be NICE!!





Friday, January 14, 2011

ADUHHHH....

Kes baru d hari Jumaat..MALUUUUUUU...ade je kisahnyeee..camni..semua org tahu 2day is Friday n mse lunch pun lme je kt Menara ni..plan nk nk g mkn je memandangkn diri yg xbrapa nk sihat ni..so saya, Cik Nadi & Pn Sanny nk g mkn kt Damaz..xnk g jejauh cz ni kn mse jimat cermat..lgipun xde nk membeli pape..After mkn tu trs blk menara nk baring2 nk guling2..hebat gler 1.30pm dh blk menara..byk mse lgi nk rehat2...leh tdo gak ni..

Sampai menara trs ke level saya..saya mmg nk tdo je ni..dh xlarat menanggung mata yg xsbr2 nk lelap..mula2 plan nk tdo kt tmpt je memandangkn ade lgi tmpt yg lebih selesa wic is kat MY BIG BOSS ROOM (kn ade sofa lam blk pengarah) so dgn lemah lentok nye sye tnpa kasut berjalan menuju ke bilik BIG BOSS (mcm org mengigau pun ade)..kebetulan Cik Emma pun duduk lam bilik BOSS tuk setelkn sumting..Cik Nadi & Pn Sanny pun lepak skali kt lam tu..saya plak guna kesempatan yg ade baring kt sofa putih ala2 empire tu.. 2 to 10 minitz saya terlena..ZZzzZZzzz...mata kecik je bukak tgk saya dh srg2 kt lam blk & kengkawan yg lain lepak kt tmpt Cik Emma kt luar borak2 gelak2 tp saya ttp dgn mimpi saya kt sofa putih tu...

TIBA TIBA....BOSS IS CUMINGGGG!!! mse BOSS masuk, kengkawan yg kat luar tu terkedu tercengang tercungap ngelabah xtau cnne nk setelkn saya tgh baring kt sofa bilik BOSS..nk bgtau saya BOSS dh nk masuk blk..BOSS tnye apa yg diaorg sorokkan dr dia..BOSS korek2 kt diaorg cz muka diaorg ni nmpk cam sorok sumting cam pucat semacam..mmg la ngelabah..ade org tgh nyenyak tdo kt lam blk BOSS..BOSS cam tahu sumting den dia jenguk bilik dia tgk seorg PUTERI BERADU kt blk dia..waaaaaaa banyak sukaaaa nampk tdo sana ya...hihi..Cik Nadi kejutkan saya dr lena..dgn muka terkejut (muka xleh blah) saya tarik tgn Cik Nadi sambil tu betul2kn rambut..muka xyah cte la..dgn garis2 bekas sofa seb bek xde air liur ok.nk kuar dr blk tu pun saya segan..MALUUUUU TUUUUUUU!!!! "xpe awk jom kuar" suara BOSS dh jelas tergelak2 kt luar..kengkawan merah merah muka gelakkn saya..semuanya xberkesempatan nk kejutkn saya..

"nape bgn tdo jela..tekejut org tdo..baby awak terkejut tu ha..tdo jela"...bayangkn perasaan saya mse tu..nk ke tdo blk??? XDE MAKNANYEEEE NK TDO BALIK!!! ni pun tebal tembok muke malu tau...BOSS pun kaw kaw gelakkn saya cz tgh mamai..ADUHHHHH!!!.cnne la saya leh terlena kt c2..ingtkn awal lgi upe2nye dh 2.30pm..apepon saya dh KANTOI!!!

Jot Down : lain kali jgn nk ngade2 tdo lam bilik BOSS..nk selesa lebih kunon skali KANTOI!! seb bek BOSS sporting dpt yg cam rimau mahu dimakan nye saya td...

♥What can I say..I'm Unique..I am Myself.. Juz Being Me..Peace Love Happinez♥

13 CeLoteH ChiT cHaT:

Nadnadnadiiiiii'ku said...

sy rase, kalau awak nampak kiteorg gelabah n cover line pun mest awak gelak kaw kaw punyaaaaa!!
lain kali tamau mulut jahat dah lagi, masin sgt kot mulut sy ni~~
(lalala... sambil buat muka tak bersalah k)

UrBelovedHubby said...

lalalala...
baby pn tak mau kejut sayang ye...
hihi..lena sungguh la tu...
syian dia...mmuahhh!!

nadi? nape xkjut pwincezz sy awal2??

ZSqueenbee said...

Nadi,sye xtau nk ckp pe dah..sye mmg segan mse kuar dr blk td tu yg nyorok kt awk je tu..malunyeeee..lain kali xmo dh mention nme die betul2 dia dtg ha..hahaha..(pastu gelakkn saya)

UrBelovedWiffy said...

Hubby, sayang malu laa..baby lgi la mau tdo..dia suke baring2 ni lgi2 tmpt selesa..hihi..lena la jugak..seb bek xpening bgn mengejut camtu..

Hubby, mawah nadi ngn emma ye..kak sanny pun sme..mawah diaorg tau..

Nadnadnadiiiiii'ku said...

ya Allah, masalah nye awak br je tito, n kiteorg baru je kuar n baru mula main bukak tutup file tu.. mmg siyes tak sangka dia balik awal.. awak, ms tu lum 2.30, kite gelak2 malu lame skit br 2.30.. adoi... bila lepas tu kan awk da kua tu, sy ngan emma je lam blik, dia masuk dia gelakkan kiteorg wak... mest dia nak cakap 'mcm ni rupanya muka budak2 ni takot n kantoi!!' maluuuuu...

NM02 said...

hahaha... kak ena tgh gelak sambil korek pusat ni.. hehehehe... cumel la awak ni. cuba bygkan kalu awak tido dalam bilik bos t.17 tu. ada berani?? kahkahkah...

ZSqueenbee said...

hahah mmg klaka la wak..nk terkentut pun ade gelak ni ha..en mus siap suh sye tdo blk..mmg xdenye sye nk tdo blk..dia marah kejutkn baby..habis sye ni xterkejut..kah kah..dia gelakkn kta kantoi kn..saba jela..

ZSqueenbee said...

Sis, mmg blh gelak je..hihi..mmg klaka td..muke bgn tdo pastu boss leh gurau2 lgi.."tgk tgk dia mamai"..td dh bayangkn smbil gosok2 pewut dia..confirm dia xjd mawah..takutnyeeeeeee.......

Nadnadnadiiiiii'ku said...

masalahnye dia bahan kita, 'kenapa tak masuk tiga2 org masuk kejut dia'. baru best... aduhh...
hahahaha... T17? jangan kate tito, agaknye pia nak masuk pun pkir 2 kali...

ZSqueenbee said...

hahaha...pastu dia nk terjah kta semua kt lam tu akn..ade je idea boss tu..

nk masuk kne bce mcm2 doa..tp sebnarnye hati dia baik..tp xdela baik smpai nk suh tompang tdo..kah kah..

ct shah said...

haha..adeii..syoknyer tido atas sofa empuk tu ek..tapi saya rasa en mus faham kut org preggy ni mmmg tak lena tido sbb pembawakan.

ZSqueenbee said...

Kak,syok tu tdo kt c2..hihi..ya en mus faham kot..lgipun dia tahu sye weak sgt mse preggy ni..

Nadnadnadiiiiii'ku said...

selamat en mus faham... sebab kalau awk dgr cara dia ckp tu... kalau dia perli2 tu lain tau... td dia ckp... hurm.. yela, org yg dah kenal dia br tau kan...